Lachen met Monsterboard

Vacaturesites doen met enige regelmaat onderzoeken die lachwekkend slecht zijn in hun onderzoeksopzet, maar dit laatste ‘onderzoekje’ van Monsterboard slaat echt alles:

Monsterboard | Homepage, poll

Wat denkt Monsterboard dat de verdeling van de antwoorden zal zijn? Zijn bezoekers van Monsterboard te kwalificeren als een aselecte steekproef (voor dit type vragen)? Natuurlijk niet! De meeste bezoekers komen hier om te kijken of er interessante vacatures voor hen te vinden zijn.

De verdeling van de stemmen over de antwoorden is dus nauwelijks een verrassing te noemen:

Monsterboard | Resultaten poll

Tja, vragen naar de bekende weg geeft natuurlijk de verwachte antwoorden.

Mogen we overigens uit deze poll concluderen dat 6% van de Monsterboard bezoekers de welbekende, en niet-bestaande, passieve werkzoekers zijn? Of zitten deze respondenten gewoon de boel een beetje te bedotten?

Geef een antwoord

2 Comments