De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bankDe wekelijkse rubriek van de vijf grote vacaturesites is deze week licht gemankeerd door de problemen rondom de spidering van nieuwe vacatures van Werk.nl. En dit wordt weer veroorzaakt door de veranderingen die aan de site zijn aangebracht met de installatie van de nieuwe versie, begin vorige week.

Desondanks gaan we moedig door met de wekelijkse resultaten. Want ook als is Werk.nl de grootste vacaturesite, ze is natuurlijk niet de enige. En de Tour stopt voor niemand.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

De grote vijf

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen (JobTrack: 28 dagen) op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl (+500) gaat nog altijd omhoog, Nationale Vacaturebank blijft voor de zoveelste week min of meer onveranderd. Monsterboard (-500) laat eindelijk een daling zien waardoor de kunstmatig grote afstand tussen JobFeed en Monsterboard tenminste iets kleiner wordt. Maar nog altijd veel te groot is.

Vacaturekrant en JobTrack laten beide een forse daling van zo’n 500 vacatures zien waardoor ook deze twee sites aanzienlijk dichterbij de JobFeed resultaten komen.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

De crash van Werk.nl is wel zeer duidelijk in beeld gebracht op deze manier. Het aantal vacatures van deze site zakt zelfs onder het volume van Nationale Vacaturebank.

Verder beneden deze twee reuzen blijven Monsterboard en JobTrack hun gevecht om de derde plaats uitvechten. Op enige afstand gevolgd door Vacaturekrant.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed, rekening houdend met de kortere plaatsingsperiode op JobTrack:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 wekenVacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

De fraaie opgaande lijn van Werk.nl is tijdelijk doorbroken, zij het op een kunstmatige manier. Tegelijkertijd laten Nationale Vacaturebank en Monsterboard zien dat er nog altijd groei in de twee sites zit. Vacaturekrant en JobTrack flatlinen rond de 5.000 vacatures.

Geef een antwoord

5 Comments
 • Dirk Goossens
  says:

  @Patrick: scherp. Een vraag is natuurlijk of Holland Groep Uitzendbureau B.V. iedereen kan plaatsen als op elk van de vacatures één passende sollicitant reageert. Een andere vraag is of werk.nl eigenlijk wel ruimte moet geven aan intermediairs.

  Een derde vraag is waarom Marc, na Wilbert Geijtenbeek en Rob van Elburg, toch dé onderzoeksjournalist onder de recruitmentmattersbloggers zich ooit nog gaat verwonderen over het monsterboard-jobfeed complot.

 • Patrick
  says:

  WERK.nl   de grootste site van nederland … yeah RIGHT!

  Glaszetter (m/v)

  Voor een mooi bedrijf in Veenendaal zoeken wij per direct een ervaren Glaszetter. Ben jij beschikbaar voor een langere tijd? Bel dan voor meer info 0318-581810.

  Bedrijf:
  Flox B.V.

  Werklocatie:
  Geen vaste werklocatie

  Aantal uren:

  Soort loon:

  Dienstverband:

  Vervaldatum:
  21 april 2010

  Referentienummer:
  126277

   

  Glaszetter

  Voor een timmerfabriek in Veenendaal zijn wij op zoek naar een ervaren glaszetter. In deze functie is het jou taak om de glazen in de kozijnen te zetten. Ruime ervaring met kitten is belangrijk.

  Bedrijf:
  Flox B.V.

  Werklocatie:
  Geen vaste werklocatie

  Aantal uren:

  Soort loon:

  Dienstverband:

  Vervaldatum:
  21 april 2010

  Referentienummer:
  233592

   

  Glaszetter (m/v)

  Voor diverse grote opdrachtgevers in de regio zijn wij op zoek naar enthousiaste en flexibele glaszetters. Het betreft een fulltime baan waarbij men de intentie heeft om dit eventueel om te zetten tot een vaste aanstelling. Het werk bestaat uit allround glaszetwerkzaamheden. U dient minimaal over 2 jaar aan relevante werkervaring te beschikken, het in het bezit zijn van eigen vervoer en handgereedschappen is een pre. Sollicitaties dienen vergezeld te gaan van een persoonlijke cv, recente referenties, salarisindicatie en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met; Bas Schaay 024-3500630 06-23496550 b.schaay@holland-groep.nl

  Bedrijf:
  Holland Groep Uitzendbureau B.V.

  Werklocatie:
  Geen vaste werklocatie

  Aantal uren:

  Soort loon:

  Dienstverband:

  Vervaldatum:
  30 april 2010

  Referentienummer:
  225064

   

  Glaszetter (m/v)

  Voor diverse grote opdrachtgevers in de regio zijn wij op zoek naar enthousiaste en flexibele glaszetters. Het betreft een fulltime baan waarbij men de intentie heeft om dit eventueel om te zetten tot een vaste aanstelling. Het werk bestaat uit allround glaszetwerkzaamheden. U dient minimaal over 2 jaar aan relevante werkervaring te beschikken, het in het bezit zijn van eigen vervoer en handgereedschappen is een pre. Sollicitaties dienen vergezeld te gaan van een persoonlijke cv, recente referenties, salarisindicatie en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met; Bas Schaay 024-3500630 06-23496550 b.schaay@holland-groep.nl

  Bedrijf:
  Holland Groep Uitzendbureau B.V.

  Werklocatie:
  Geen vaste werklocatie

  Aantal uren:

  Soort loon:

  Dienstverband:

  Vervaldatum:
  30 april 2010

  Referentienummer:
  225067

   

  Glaszetter (m/v)

  Voor diverse grote opdrachtgevers in de regio zijn wij op zoek naar enthousiaste en flexibele glaszetters. Het betreft een fulltime baan waarbij men de intentie heeft om dit eventueel om te zetten tot een vaste aanstelling. Het werk bestaat uit allround glaszetwerkzaamheden. U dient minimaal over 2 jaar aan relevante werkervaring te beschikken, het in het bezit zijn van eigen vervoer en handgereedschappen is een pre. Sollicitaties dienen vergezeld te gaan van een persoonlijke cv, recente referenties, salarisindicatie en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met; Bas Schaay 024-3500630 06-23496550 b.schaay@holland-groep.nl

  Bedrijf:
  Holland Groep Uitzendbureau B.V.

  Werklocatie:
  Geen vaste werklocatie

  Aantal uren:

  Soort loon:

  Dienstverband:

  Vervaldatum:
  30 april 2010

  Referentienummer:
  225054

   

  Glaszetter (m/v)

  Voor diverse grote opdrachtgevers in de regio zijn wij op zoek naar enthousiaste en flexibele glaszetters. Het betreft een fulltime baan waarbij men de intentie heeft om dit eventueel om te zetten tot een vaste aanstelling. Het werk bestaat uit allround glaszetwerkzaamheden. U dient minimaal over 2 jaar aan relevante werkervaring te beschikken, het in het bezit zijn van eigen vervoer en handgereedschappen is een pre. Sollicitaties dienen vergezeld te gaan van een persoonlijke cv, recente referenties, salarisindicatie en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met; Bas Schaay 024-3500630 06-23496550 b.schaay@holland-groep.nl

  Bedrijf:
  Holland Groep Uitzendbureau B.V.

  Werklocatie:
  Geen vaste werklocatie

  Aantal uren:

  Soort loon:

  Dienstverband:

  Vervaldatum:
  30 april 2010

  Referentienummer:
  225024

   

  Glaszetter (m/v)

  Voor diverse grote opdrachtgevers in de regio zijn wij op zoek naar enthousiaste en flexibele glaszetters. Het betreft een fulltime baan waarbij men de intentie heeft om dit eventueel om te zetten tot een vaste aanstelling. Het werk bestaat uit allround glaszetwerkzaamheden. U dient minimaal over 2 jaar aan relevante werkervaring te beschikken, het in het bezit zijn van eigen vervoer en handgereedschappen is een pre. Sollicitaties dienen vergezeld te gaan van een persoonlijke cv, recente referenties, salarisindicatie en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met; Bas Schaay 024-3500630 06-23496550 b.schaay@holland-groep.nl

  Bedrijf:
  Holland Groep Uitzendbureau B.V.

  Werklocatie:
  Geen vaste werklocatie

  Aantal uren:

  Soort loon:

  Dienstverband:

  Vervaldatum:
  30 april 2010

  Referentienummer:
  225063

   

  Glaszetter (m/v)

  Voor diverse grote opdrachtgevers in de regio zijn wij op zoek naar enthousiaste en flexibele glaszetters. Het betreft een fulltime baan waarbij men de intentie heeft om dit eventueel om te zetten tot een vaste aanstelling. Het werk bestaat uit allround glaszetwerkzaamheden. U dient minimaal over 2 jaar aan relevante werkervaring te beschikken, het in het bezit zijn van eigen vervoer en handgereedschappen is een pre. Sollicitaties dienen vergezeld te gaan van een persoonlijke cv, recente referenties, salarisindicatie en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met; Bas Schaay 024-3500630 06-23496550 b.schaay@holland-groep.nl

  Bedrijf:
  Holland Groep Uitzendbureau B.V.

  Werklocatie:
  Geen vaste werklocatie

  Aantal uren:

  Soort loon:

  Dienstverband:

  Vervaldatum:
  30 april 2010

  Referentienummer:
  225053

   

  Glaszetter (m/v)

  Voor diverse grote opdrachtgevers in de regio zijn wij op zoek naar enthousiaste en flexibele glaszetters. Het betreft een fulltime baan waarbij men de intentie heeft om dit eventueel om te zetten tot een vaste aanstelling. Het werk bestaat uit allround glaszetwerkzaamheden. U dient minimaal over 2 jaar aan relevante werkervaring te beschikken, het in het bezit zijn van eigen vervoer en handgereedschappen is een pre. Sollicitaties dienen vergezeld te gaan van een persoonlijke cv, recente referenties, salarisindicatie en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met; Bas Schaay 024-3500630 06-23496550 b.schaay@holland-groep.nl

  Bedrijf:
  Holland Groep Uitzendbureau B.V.

  Werklocatie:
  Geen vaste werklocatie

  Aantal uren:

  Soort loon:

  Dienstverband:

  Vervaldatum:
  30 april 2010

  Referentienummer:
  225050

   

  Glaszetter (m/v)

  Voor diverse grote opdrachtgevers in de regio zijn wij op zoek naar enthousiaste en flexibele glaszetters. Het betreft een fulltime baan waarbij men de intentie heeft om dit eventueel om te zetten tot een vaste aanstelling. Het werk bestaat uit allround glaszetwerkzaamheden. U dient minimaal over 2 jaar aan relevante werkervaring te beschikken, het in het bezit zijn van eigen vervoer en handgereedschappen is een pre. Sollicitaties dienen vergezeld te gaan van een persoonlijke cv, recente referenties, salarisindicatie en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met; Bas Schaay 024-3500630 06-23496550 b.schaay@holland-groep.nl

  Bedrijf:
  Holland Groep Uitzendbureau B.V.

  Werklocatie:
  Geen vaste werklocatie

  Aantal uren:

  Soort loon:

  Dienstverband:

  Vervaldatum:
  30 april 2010

  Referentienummer:
  225034

   

  Glaszetter (m/v)

  Voor diverse grote opdrachtgevers in de regio zijn wij op zoek naar enthousiaste en flexibele glaszetters. Het betreft een fulltime baan waarbij men de intentie heeft om dit eventueel om te zetten tot een vaste aanstelling. Het werk bestaat uit allround glaszetwerkzaamheden. U dient minimaal over 2 jaar aan relevante werkervaring te beschikken, het in het bezit zijn van eigen vervoer en handgereedschappen is een pre. Sollicitaties dienen vergezeld te gaan van een persoonlijke cv, recente referenties, salarisindicatie en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met; Bas Schaay 024-3500630 06-23496550 b.schaay@holland-groep.nl

  Bedrijf:
  Holland Groep Uitzendbureau B.V.

  Werklocatie:
  Geen vaste werklocatie

  Aantal uren:

  Soort loon:

  Dienstverband:

  Vervaldatum:
  30 april 2010

  Referentienummer:
  225075

   

  Glaszetter (m/v)

  Voor diverse grote opdrachtgevers in de regio zijn wij op zoek naar enthousiaste en flexibele glaszetters. Het betreft een fulltime baan waarbij men de intentie heeft om dit eventueel om te zetten tot een vaste aanstelling. Het werk bestaat uit allround glaszetwerkzaamheden. U dient minimaal over 2 jaar aan relevante werkervaring te beschikken, het in het bezit zijn van eigen vervoer en handgereedschappen is een pre. Sollicitaties dienen vergezeld te gaan van een persoonlijke cv, recente referenties, salarisindicatie en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met; Bas Schaay 024-3500630 06-23496550 b.schaay@holland-groep.nl

  Bedrijf:
  Holland Groep Uitzendbureau B.V.

  Werklocatie:
  Geen vaste werklocatie

  Aantal uren:

  Soort loon:

  Dienstverband:

  Vervaldatum:
  30 april 2010

  Referentienummer:
  225079

   

  Glaszetter (m/v)

  Voor diverse grote opdrachtgevers in de regio zijn wij op zoek naar enthousiaste en flexibele glaszetters. Het betreft een fulltime baan waarbij men de intentie heeft om dit eventueel om te zetten tot een vaste aanstelling. Het werk bestaat uit allround glaszet werkzaamheden, voornamelijk in de particuliere onderhoudssector en nieuwbouw. U dient minimaal over drie jaar aan relevante werkervaring te beschikken, het in het bezit zijn van eigen vervoer en handgereedschappen is een pre. Sollicitaties dienen vergezeld te gaan van een persoonlijke cv, recente referenties, salarisindicatie en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met; Bas Schaay 024-3500630 06-23496550 b.schaay@holland-groep.nl

  Bedrijf:
  Holland Groep Uitzendbureau B.V.

  Werklocatie:
  Geen vaste werklocatie

  Aantal uren:

  Soort loon:

  Dienstverband:

  Vervaldatum:
  30 april 2010

  Referentienummer:
  225124

   

  Glaszetter (m/v)

  Voor diverse grote opdrachtgevers in de regio zijn wij op zoek naar enthousiaste en flexibele glaszetters. Het betreft een fulltime baan waarbij men de intentie heeft om dit eventueel om te zetten tot een vaste aanstelling. Het werk bestaat uit allround glaszet werkzaamheden, voornamelijk in de particuliere onderhoudssector en nieuwbouw. U dient minimaal over drie jaar aan relevante werkervaring te beschikken, het in het bezit zijn van eigen vervoer en handgereedschappen is een pre. Sollicitaties dienen vergezeld te gaan van een persoonlijke cv, recente referenties, salarisindicatie en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met; Bas Schaay 024-3500630 06-23496550 b.schaay@holland-groep.nl

  Bedrijf:
  Holland Groep Uitzendbureau B.V.

  Werklocatie:
  Geen vaste werklocatie

  Aantal uren:

  Soort loon:

  Dienstverband:

  Vervaldatum:
  30 april 2010

  Referentienummer:
  224672

   

  Glaszetter (m/v)

  Voor diverse grote opdrachtgevers in de regio zijn wij op zoek naar enthousiaste en flexibele glaszetters. Het betreft een fulltime baan waarbij men de intentie heeft om dit eventueel om te zetten tot een vaste aanstelling. Het werk bestaat uit allround glaszet werkzaamheden, voornamelijk in de particuliere onderhoudssector en nieuwbouw. U dient minimaal over drie jaar aan relevante werkervaring te beschikken, het in het bezit zijn van eigen vervoer en handgereedschappen is een pre. Sollicitaties dienen vergezeld te gaan van een persoonlijke cv, recente referenties, salarisindicatie en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met; Bas Schaay 024-3500630 06-23496550 b.schaay@holland-groep.nl

  Bedrijf:
  Holland Groep Uitzendbureau B.V.

  Werklocatie:
  Geen vaste werklocatie

  Aantal uren:

  Soort loon:

  Dienstverband:

  Vervaldatum:
  30 april 2010

  Referentienummer:
  225258

   

  Glaszetter (m/v)

  Voor diverse grote opdrachtgevers in de regio zijn wij op zoek naar enthousiaste en flexibele glaszetters. Het betreft een fulltime baan waarbij men de intentie heeft om dit eventueel om te zetten tot een vaste aanstelling. Het werk bestaat uit allround glaszet werkzaamheden, voornamelijk in de particuliere onderhoudssector en nieuwbouw. U dient minimaal over drie jaar aan relevante werkervaring te beschikken, het in het bezit zijn van eigen vervoer en handgereedschappen is een pre. Sollicitaties dienen vergezeld te gaan van een persoonlijke cv, recente referenties, salarisindicatie en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met; Bas Schaay 024-3500630 06-23496550 b.schaay@holland-groep.nl

  Bedrijf:
  Holland Groep Uitzendbureau B.V.

  Werklocatie:
  Geen vaste werklocatie

  Aantal uren:

  Soort loon:

  Dienstverband:

  Vervaldatum:
  30 april 2010

  Referentienummer:
  224669

   

  Glaszetter (m/v)

  Voor diverse grote opdrachtgevers in de regio zijn wij op zoek naar enthousiaste en flexibele glaszetters. Het betreft een fulltime baan waarbij men de intentie heeft om dit eventueel om te zetten tot een vaste aanstelling. Het werk bestaat uit allround glaszet werkzaamheden, voornamelijk in de particuliere onderhoudssector en nieuwbouw. U dient minimaal over drie jaar aan relevante werkervaring te beschikken, het in het bezit zijn van eigen vervoer en handgereedschappen is een pre. Sollicitaties dienen vergezeld te gaan van een persoonlijke cv, recente referenties, salarisindicatie en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met; Bas Schaay 024-3500630 06-23496550 b.schaay@holland-groep.nl

  Bedrijf:
  Holland Groep Uitzendbureau B.V.

  Werklocatie:
  Geen vaste werklocatie

  Aantal uren:

  Soort loon:

  Dienstverband:

  Vervaldatum:
  30 april 2010

  Referentienummer:
  224611

   

  Glaszetter (m/v)

  Voor diverse grote opdrachtgevers in de regio zijn wij op zoek naar enthousiaste en flexibele glaszetters. Het betreft een fulltime baan waarbij men de intentie heeft om dit eventueel om te zetten tot een vaste aanstelling. Het werk bestaat uit allround glaszetwerkzaamheden. U dient minimaal over 2 jaar aan relevante werkervaring te beschikken, het in het bezit zijn van eigen vervoer en handgereedschappen is een pre. Sollicitaties dienen vergezeld te gaan van een persoonlijke cv, recente referenties, salarisindicatie en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met; Bas Schaay 024-3500630 06-23496550 b.schaay@holland-groep.nl

  Bedrijf:
  Holland Groep Uitzendbureau B.V.

  Werklocatie:
  Geen vaste werklocatie

  Aantal uren:

  Soort loon:

  Dienstverband:

  Vervaldatum:
  30 april 2010

  Referentienummer:
  225041

   

  Glaszetter (m/v)

  Voor diverse grote opdrachtgevers in de regio zijn wij op zoek naar enthousiaste en flexibele glaszetters. Het betreft een fulltime baan waarbij men de intentie heeft om dit eventueel om te zetten tot een vaste aanstelling. Het werk bestaat uit allround glaszetwerkzaamheden. U dient minimaal over 2 jaar aan relevante werkervaring te beschikken, het in het bezit zijn van eigen vervoer en handgereedschappen is een pre. Sollicitaties dienen vergezeld te gaan van een persoonlijke cv, recente referenties, salarisindicatie en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met; Bas Schaay 024-3500630 06-23496550 b.schaay@holland-groep.nl

  Bedrijf:
  Holland Groep Uitzendbureau B.V.

  Werklocatie:
  Geen vaste werklocatie

  Aantal uren:

  Soort loon:

  Dienstverband:

  Vervaldatum:
  30 april 2010

  Referentienummer:
  225049

   

  Glaszetter (m/v)

  Voor diverse grote opdrachtgevers in de regio zijn wij op zoek naar enthousiaste en flexibele glaszetters. Het betreft een fulltime baan waarbij men de intentie heeft om dit eventueel om te zetten tot een vaste aanstelling. Het werk bestaat uit allround glaszetwerkzaamheden. U dient minimaal over 2 jaar aan relevante werkervaring te beschikken, het in het bezit zijn van eigen vervoer en handgereedschappen is een pre. Sollicitaties dienen vergezeld te gaan van een persoonlijke cv, recente referenties, salarisindicatie en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met; Bas Schaay 024-3500630 06-23496550 b.schaay@holland-groep.nl

  Bedrijf:
  Holland Groep Uitzendbureau B.V.

  Werklocatie:
  Geen vaste werklocatie

  Aantal uren:

  Soort loon:

  Dienstverband:

  Vervaldatum:
  30 april 2010

  Referentienummer:
  225068