DIT Detachering in andere handen

image Vandaag meldde het Financieele Dagblad dat oprichter Hans Rijpert van de Brabantse detacheerder DIT Bouw en Techniek het merendeel van zijn aandelen verkoopt. Koper is de investeringsmaatschappij H2 Equity Partners. Deze transactie maakt nog eens duidelijk dat dít de tijd is om je in de hr-markt in te kopen.

Althans, dat hopen de bankiers en consultants van H2 Equity Partners – die het meerderheidsbelang van onbekende omvang voor een onbekend bedrag overkochten.

En zo komt na NIBC’s overname van Olympia Uitzendbureau opnieuw een middelgrote personeelsdienstverlener in handen van een investeerder. Waar blijven toch de grote uitzenders met hun overnames?

Marktleider in bouw en tech?
DIT is een detacheerder van ‘opgeleide en gecertificeerde vakspecialisten zoals elektromonteurs, timmerlieden, loodgieters en metselaars’ en claimt in het persbericht een ‘marktleidende’ positie. Dat wil zeggen: als je grote industriële uitzendmerken als Adecco, Manpower en Start People of op Midden-Europa gerichte bureaus als Otto Workforce niet meetelt, is DIT met in 2009 een omzet van 65 miljoen euro de grootste.

En ook al bedroeg die omzet in 2008 nog 95 miljoen euro, met een kapitaalinjectie van H2 Equity Partners moet DIT nog veel groter worden. Sterker nog, beide partijen willen zelf gaan jagen op overnames. Wij emailden met financieel directeur Ferry Muller en die stelt ‘op zoek [te zullen] gaan naar overnames die (strategische) meerwaarde bieden voor DIT.’ Hij wil zich niet op een datum of aantal vastpinnen.

Hoewel de omzet van DIT in crisisjaar 2009 met bijna eenderde daalde, verwacht Muller dit jaar een consolidatie van zijn omzet.

Geef een antwoord