Michael Page’ Dutch disaster

April is nog maar net 9 dagen oud en Michael Page komt alweer met de eerste kwartaalcijfers over 2010. Die zijn erg positief: de brutowinst voor de complete groep is zowel in vergelijking met vorig jaar, als met vorig kwartaal gestegen. De headhunterij zit weer in de lift en Michael Page zit klaar om ‘onze prestatie in 2010 zichtbaar te verbeteren’, zo stelt de Britse topman Steve Ingham. ‘We ervaren een verbetering in bijna al onze markten.’

Zoals het er staat klopt het: bijna alle markten groeien. Want hoewel heel Europa weer aan het werven en selecteren is geslagen, staat Michael Page Nederland nog altijd dramatisch dik in het rood, zo blijkt uit deze voor de Nederlandse marktleider rampzalige grafiek:

Michael Page: Ontwikkeling resultaat (tov hetzelfde kwartaal jaar-1) Michael Page: Ontwikkeling resultaat (tov hetzelfde kwartaal jaar-1)

In alle andere Europese landen steeg de brutowinst in vergelijking met het laatste kwartaal van 2009. Zo deed de Duitse dochter +19%, de Spaanse +18% en de Italiaanse +14%. Michael Page Nederland kromp dubbelcijferig met 11%.

En in vergelijking met het eerste kwartaal vorig jaar daalde de Nederlandse brutowinst zelfs met 44%. Ter vergelijking: Duitsland deed -5%, Frankrijk +2% en Italië en Spanje beide +4%.

Laatcyclisch
Wat er precies mis is met de Nederlandse dochter, maakt het bedrijf niet bekend. Het enige wat Ingham in het persbericht over zijn wanpresterende polderdochter kwijt wil is dit: ‘With the exception of the Netherlands, the majority of the other countries also grew sequentially.’ Dat is een understatement. Eerder al noemde Ingham de Nederlandse markt laatcyclisch. Ook dat is een understatement.

Landendirecteur Eric Mohr kan Ingham hiervoor niet meer verantwoordelijk stellen. Mohr is in februari al vertrokken, volgens een woordvoerder ‘in goed overleg’.

Geef een antwoord

2 Comments