Wat zeggen onze politieke partijen

NOVA: Politieke barometer Ik heb me tot doel gesteld van de meeste verkiezingsprogramma’s de paragraaf over de arbeidsmarkt te gaan lezen. En er natuurlijk hier verslag van te doen. Met andere woorden, ik ga iets doen waar iedere weldenkende Nederlander met een boog omheen loopt: wat beloven de verschillende politieke partijen nou precies?

Ik ga niet elk verkiezingsprogramma doorworstelen. Het moeten wel partijen zijn die een fatsoenlijke kans maken op meerdere zetels in de Tweede Kamer (dus geen Trots op Nederland en geen Partij voor de Dieren) of die vrouwen op een kieslijst hebben staan (dus geen SGP). Er zijn tenslotte grenzen…

Maar verdere beperkingen zijn er niet. En dat levert het volgende rijtje op:

  • CDA
  • PvdA
  • VVD
  • D66
  • SP
  • GroenLinks
  • ChristenUnie
  • PVV

Bovenstaande volgorde is volstrekt willekeurig en geen afspiegeling van mijn politieke voorkeur. Evenmin is het de volgorde waarin de programma’s besproken gaan worden. Dat laatste hangt geheel en alleen van mijn humeur af.

Ik heb er eigenlijk alweer spijt van… Maar het is te laat, ik neem iets tegen brandend maagzuur en ga beginnen met lezen. Brrr…

Geef een antwoord

3 Comments