Duits ‘onderzoek’ naar vacaturesites

Via mijn Duitse collega blogger Thorsten zur Jacobsmühlen trof ik dit vergelijkend warenonderzoek van Getestet.de naar enkele Duitse vacaturesites aan. Wat de volgende ranglijst (laagste score is beste resultaat) opleverde:

Getestet.de: Resultaten onderzoek Duitste vacaturesites

Getestet.de: Resultaten onderzoek Duitste vacaturesites

Een nogal kort lijstje waarbij Experteer (ook in Nederland actief en met een vergelijkbaar business model als Lintberg, The Ladders, etc.) ook nog eens een wel zeer vreemde eend in de bijt is. Tenslotte gaat het bij Experteer uitsluitend om hogere of specialistische functies waarvoor de werkzoeker voor bereid is te betalen om vacatures te zien. Een fors ander business model dan de andere vacaturesites waar de toegang voor werkzoekers volledig gratis is. Oftewel hier worden appelen met peren vergeleken.

Zonder Experteer zijn er dus nog slechts 5 sites over die op slechts 3 criteria zijn beoordeeld. Waarbij de prijs al geen onderscheidend criterium meer is; tenslotte zijn alle sites gratis voor de werkzoeker. Blijven over de criteria website (Internetauftritt) en service.

Vreemd genoeg scoren alle vacaturesites vrijwel even goed voor de website. En dat terwijl de kwaliteit van het zoek- en sollicitatieproces of de vacature notificatieservice bepaald grote verschillen toont.  Het wordt echter al snel duidelijk dat Getestet.de niet bepaald grondig onderzoek heeft gedaan maar meer een vrolijk kabbelende gebruikservaring heeft geschreven per site. Dat is nou weer jammer.

Hoe de wereld van vacaturesites bij onze oosterburen in elkaar zit wordt met dit onderzoek in ieder geval niet duidelijk. Dat Getestet.de niet het bureau is om dit soort vergelijkende waren onderzoekjes te doen is evenzeer helder.

Geef een antwoord