Derde overname van het jaar kost Otto Workforce EUR 1,00

HomeHet overnameseizoen is begonnen. Vandaag maakt het Limburgse Otto Workforce alweer de derde overname van het jaar bekend. Na Olympia Polen en Olympia Duitsland kocht het bedrijf van ondernemer Frank van Gool een 60-procentsbelang in EAR Holding. Die Nijkerker BV bevat vier merken: E&A Technische Uitzenddiensten, De Uitzendcentrale, De Payrollcentrale en De Uitzendschilder.

Otto Workforce neemt deze merken – drie kantoren, enkele handenvol medewerkers – over van de Britse beursgenoteerde Empresaria Group. De dealprijs bedraagt 1 euro, zo blijkt uit het persbericht van Empresaria. Dat komt neer op £ 0,88 – uiteraard exclusief de kosten voor m&a-adviseurs.

Empresaria trekt zich met de deal opgelucht terug uit de Nederlandse markt. Otto Workforce kan voor 1 euro een kleine 5 miljoen euro omzet bijschrijven. De werkelijke kosten voor Van Gool zitten dan ook in de schulden van EAR Holding.

Empresaria – dat voor een kleine 16 procent eigendom is van voormalig Vedior-topman Tony Martin – kocht het belang in het Nederlandse bedrijfje in 2007 en bleek achteraf een miskoop te hebben gedaan. EAR Holding had de laatste drie jaar een negatief eigen vermogen, verloor in 2009 GBP 0,7 miljoen op een omzet van GBP 4,7 miljoen, en bezat in 2008 nog een schuld van een kleine EUR 650.000. Met de deal is EAR Holding voor nu dan ook uit zijn lijden verlost.

‘Nog dit jaar winstgevend’
Otto Workforce, dat in de Nederlandse markt vooral Oost-Europese EU-bewoners aan werk helpt, laat RecruitmentMatters weten dat de drie kantoren van EAR nog dit jaar aan de winst gaan bijdragen. Zo stelt Van Gool: “Als straks de vergrijzing gaat toeslaan willen we met gekwalificeerde buitenlandse krachten binnen deze merken aan de slag gaan.” Van Gool is van plan de merken voorlopig in stand te houden.

Geef een antwoord

2 Comments