USG People pronkt laat met megadeal

Logo en logotype USG People Gisteren kwam USG People uit met een persbericht over ‘een van de grootste orders in de geschiedenis van de Nederlandse uitzendbranche.’ De USG-merken Start People en Content (spoedig Unique) gaan ten minste de komende twee jaar uitzendkrachten schuiven naar het Rijk. Met deze demo-website wist USG-dochter Start People de pitch te winnen. Overigens, ook Randstad en Manpower doen mee aan de mega-aanbesteding.

De vraag is dan ook: waarom komt USG People zo laat met dit nieuws uit? Concurrent Randstad kwam maandag al met eenzelfde persbericht, en Manpower liet al op 1 april weten dat ze meededen met de mega-aanbesteding.

Op Adecco na doet de top van de uitzendbranche mee. De drie concurrenten moeten die 90 miljoen euro overigens nog wel gezamenlijk delen – hoeveel er voor USG People overschiet, ligt aan de uitzendkrachten die het bedrijf aan Den Haag aanbiedt. Ook het totaalbedrag zelf is een schatting. Het kan hoger uitvallen van 90 miljoen euro, maar ook lager.

Ondersteunend personeel
Waar gaat de deal precies om? Een woordvoerder van Binnenlandse Zaken laat weten om welk soort arbeidskrachten het gaat, namelijk ‘ondersteunend personeel voor beleidsdirecties en afdelingen.’ Dat betekent dus geen interimmers, geen consultants en geen schoonmakers – daar zijn andere aanbestedingen voor. Nee, de drie uitzenders leveren vooral secretaresses en tijdelijke beleidsmedewerkers.

Het is de eerste keer dat de overheid een dergelijk omvangrijk mantelcontract sluit met de uitzendbranche. Inhuur Flexibele Arbeidskrachten Rijk 2010 (ofwel: IFAR), zoals het programma heet, gaat op 1 mei van start en loopt tot 2012. In dat jaar lopen alle drie de uitzenders de kans om hun megaklant weer te verliezen als het ministerie van Binnenlandse Zaken een nieuwe tender uitschrijft.

Maar of we in dat geval weer zo’n laat persbericht zullen zien, valt te betwijfelen.

Geef een antwoord

1 Comment
  • Payroller
    says:

    De grootste slag die USG People weet te slaan met deze deal is het binnenhalen van het Payrolldeel. Dit is volledig én uitsluitend aan CapitalP, de payroll divisie van USG People, gegund.