Student wil stipt op 65e achter de geraniums?

https://www.asastudent.nl/199525/logo.jpgHet grootste gedeelte van de Nederlandse studenten is het niet eens met een verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd naar 67 jaar. Dit blijkt althans uit een onderzoek van ASA Student. Vandaag landde er een persbericht in mijn mailbox over dit onderzoek waar ruim 320 studenten voor zijn ondervraagd.

Met het oog op de aankomende verkiezingen is de pensioenleeftijd-kwestie een actueel vraagstuk. De uitkomst? Bijna de helft (43 procent) van de studenten is van mening dat een verhoging van de pensioenleeftijd niet zal bijdragen aan een betere economie. Eénderde van de studenten (31 procent) is het echter wel eens met de maatregel. Voor 26 procent is het om het even en is twee jaar langer of korter werken geen issue. En dit alles is volgens 80 procent van de ondervraagden beroepsafhankelijk. “De studenten geven aan dat personen die een lichamelijk zwaar beroep uitoefenen (bijvoorbeeld bouwvakkers), eerder met pensioen moeten kunnen gaan dan werknemers met een zittend beroep.”

Volgens Katinka Habermehl-Reuling, algemeen directeur van ASA Student bewijst deze uitslag dat studenten van mening zijn dat deze maatregel het vergrijzingsprobleem in Nederland niet oplost en dat het daarom niet solidair is om de jongere generatie langer te laten doorwerken. Nu is dat wellicht een wat overtrokken analyse, zeker met zo’n kleine onderzoeksgroep, maar het zet de mens wel aan het denken.

Ik vind het geen probleem om tot mijn 67ste levensjaar door te werken. Sterker nog, ik denk dat ik niet zo snel zal stoppen met werken. Daar vind ik het veel te leuk voor. Maar wat horen jullie in je omgeving?

Geef een reactie

2 Comments
  • Chris Stapper
    says:

    Hoe kan langer doorwerken NIET bijdragen aan de economie? Zeker met het oog op de vergrijzing. Het lijkt me zo eenvoudig als 1 AOW’er+1AOW’er=2 AOW’ers waar iemand AOW voor moet betalen.
    Zelf wil ik dingen doen die ik waardevol vind. Werken is een hele fijne manier om dat te doen en ik blijf dan ook graag langer doorwerken. Toegegeven, dat is makkelijk oordelen op je 25e.