De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bankEen dag die in het teken staat van cijfers kan ook nog wel een posting over de grote vijf vacaturesites hebben. Toch?

In de eindeloze serie over het reilen en zeilen van onze grootste vacaturesites is het wederom Werk.nl die laat zien hoe het moet. Blijkbaar barst de site van het vertrouwen sinds de laatste cosmetische verbetering.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

De grote vijf: aantallen vacatures 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen (JobTrack: 28 dagen) op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl gaat met een kleine 3.000 vacatures vooruit! Alsof je een emmer leeggooit. Hiermee is de koek nog niet eens op, want ook Monsterboard (+1.000) laat een ferme groei zien. De overige sites komen nauwelijks van hun plaats hoewel Nationale Vacaturebank voor het eerst in tijden weer eens boven de 21.000 vacatures uitkomt.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf:

 Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

 Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Tja, Werk.nl hangt daar op onbereikbare hoogte en kijkt neer op het gekrioel onder zich. Waar Nationale Vacaturebank op relatief grote afstand van Monsterboard, JobTrack en Vacaturerkrant blijft. De laatste drie laten allen een daling zien; maar de trend van Vacaturekrant baart me zorgen. De site blijft maar krimpen…

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed, rekening houdend met de kortere plaatsingsperiode op JobTrack:

 Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

 Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Werk.nl is de 800 pound gorilla van de Nederlandse vacaturesites. Daarna volgt een hele tijd niets en dan hebben we Nationale Vacaturebank. Wederom een lange periode van stilte voor we een gestaag krimpende Monsterboard tegenkomen. Wat daarna volgt zijn bottom dwellers. Die ondertussen de concurrentie van grote uitzenders moeten gaan vrezen.

Geef een antwoord