Intermediair op iPhone: slecht

Iphone | Intermediair Na enig amateuristisch gerommel van mijn kant wist ik eindelijk de Intermediair iPhone app werkend te krijgen. En ik heb er korter mee gespeeld dan het duurde om de noodzakelijke OS upgrade op de iPhone te installeren.

Want er is nauwelijk iets te vermelden over deze applicatie. Anders dan deze weinig vertrouwingwekkende doelstelling:

Hiermee wil Intermediair gaan leren van gebruikers wat werkt en aan welke informatie behoefte is. Op basis daarvan zullen de apps voortdurend aangepast en aangevuld worden

Wat nu? Ik ben gewoon een proefkonijn? Is Intermediair gewoon te lui om eerst even na te denken voordat ze wat maakt? Da’s fijn!

Nou, vol tegenzin begin ik op deze manier aan een wandeling door deze applicatie. Met allereerst het startscherm:

Intermediair iPhone app | Startscherm 

Ja, ik kan dus naar vacatures zoeken. En daarnaast zijn er drie knoppen met tips: Netwerktips, Sollicitatietips en CV en Brieftips.

De tips
Ik ben begonnen met de Netwerktips:

Intermediair iPhone app | Netwerktips

Een aantal artikelen die mij het belang van (online) netwerken bij moeten brengen. Als ik op een artikel klik krijg ik dit te zien:

Intermediair iPhone app | Netwerktip artikel

Nou, dat ziet er allemaal fatsoenlijk uit. Ik had alleen verwacht dat de artikelen van een iets recentere datum zouden zijn, maar op zich maakt dat natuurlijk vrij weinig uit. Als ze maar goed zijn.

Ik heb overigens geen inhoudelijk oordeel over de artikelen, anders was ik uren bezig geweest. Gezien de reputatie van Intermediair ga ik er gemakshalve van uit dat het met die kwaliteit wel snor zit.

De vacatures
Laat ik mijn aandacht dus maar eens richten op het zoeken en bekijken van vacatures:

Intermediair iPhone app | Zoekresultaat

He, daar staat een software engineer bij VNU Media! Dat zal ongetwijfel voor het San Diego project zijn, waarmee Intermediair eveneens wordt vernieuwd. Die functie wil ik wel zien natuurlijk:

Intermediair iPhone app | Vacature omschrijving

Krijg nou de pip! Zie je het ook? De tekst loopt aan de rechterkant gewoon door. Waardoor ik een groot deel van de vacature niet eens kan lezen! Wat is dit nu voor flauwekul?

Als ik per ongeluk op het scherm tik, krijg ik dit te zien:

Intermediair iPhone app | Teskt

Geinig he! En ook zo leuk die vlekken door de tekst. Eerst je iPhone een kwartslag draaien (anders heb je een vergrootglas nodig), vervolgens het beeld vergroten en daarna door de vlekken heenlezen. Wie wil dat nou niet?

Conclusie
Ik heb de app afgesloten en direct verwijderd van de iPhone. En ik heb een Netwerktip aan Intermediair: maak eerst eens een fatsoenlijke applicatie voordat je gebruikers gaat lastig vallen met het verzoek te leren. Anders gezegd: leer eerst lopen voordat je wil gaan rennen.

O ja, en test een applicatie voordat je hem live zet!

Geef een antwoord

5 Comments
 • Tom van der Valk
  says:

  Ik heb gisteren de Android-versie geprobeerd. Functioneel vergelijkbaar. Vacatureteksten passen in dit geval wel netjes (of ligt dat aan de steekproef?). De reactiemogelijkheden zijn niet toegesnedenop dit medium: er verschijnt een sollictatieformulier dat aan alle kanten scrollt of je kunt alleen een e-mailtje sturen. In een enkel geval ontbreekt de reactiemogelijkheid volledig! Ik was op zoek naar een mogelijkheid om vacatures te “bookmarken”, zodat je later achter je PC een reactie kunt samenstellen.

 • Marc Drees
  says:

  @Ron:
  Het iPhone platform is nieuw en het kleine scherm stelt eisen aan de applicaties die helaas niet door Intermediair (en vele anderen) op waarde worden geschat. Met als gevolg ondoordachte applicaties, teleurgestelde gebruikers en een imagodeuk. Intermediair (en vele anderen) beseffen zich verder niet dat in het tijdperk van social media een imagodeuk veel harder aankomt.

 • Ron
  says:

  Helemaal terecht je conclusie. Ik heb de applicatie ook gedownload en had echt het idee dat ie nog niet af was, maar volgens de site is dat dus wel het geval, ze maken er zelfs reclame voor. Ik hou het dan ook maar gewoon bij hun site. Overigens zie je vaker dat het verlengstuk van een bestaande site richting het mobiele platform een teleurstelling oplevert. Misschien door snelheid of door niet goed na te denken over wat men precies wil bieden aan de gebruiker.