Manpower doet weer aan winstverwachtingen

Logo en logotype Manpower Manpower groeit weer. In dollars nam de omzet het eerste kwartaal van 2010 met 12,5% toe. Dat is vertekenend – het grootste deel van de omzet wordt in de eurolanden geboekt en de onderliggende groei is dan ook lager: 5,1%. Dat is niettemin de eerste omzetgroei sinds 2007.

En daarmee heeft Manpower zoveel vertrouwen gekregen, dat ze de traditie van winstverwachtingen weer is herstart. Vrijwel alle beursgenoteerde bedrijven zijn bij het uitbreken van de crisis acuut gestaakt met het uitspreken van verwachtingen. Volgend kwartaal moet Manpower als het even meezit een omzetgroei (in constante valuta) boeken tussen 16% en 18%. Als het aan topman Jeffrey Joerres ligt, kan het alleen maar omhoog:

Doordat bedrijven moeten reageren op de toegenomen vraag zonder hun behendigheid te verliezen, ondervinden we in alle grote regio’s sterke conjuncturele trends en nog sterkere lange-termijntrends.

Het levert Manpower weer groei op. Maar niet in de Nederlandse markt – met de Scandinavische landen is ons land de slechtst presterende Manpower-regio.

Manpower zag zijn omzet in ons land nog altijd met 10% dalen. Dat is beduidend minder dan de daling van 20% die USG People eerder vandaag over de thuismarkt rapporteerde.

Manpowers cijfers zijn al met al beter dan die van USG People. Manpower is dan ook een veel meer op zware industrie gerichte uitzender. USG People schuift net een tikje teveel kantoormensen om het bedrijf met zijn Amerikaanse concurrent te kunnen vergelijken.

Volgende week woensdag, 28 april, komt Randstad met zijn eerstekwartaalcijfers. Op donderdag 6 mei volgt Adecco.

Geef een antwoord