PVV: De agenda van hoop en optimisme

Partij voor de Vrijheid | Verkiezingsp De PVV, of eigenlijk de partij van Geert Wilders. Een man waarbij ik altijd aan het het hoofdstuk de Lijsttrekker in het boek Kopstukken van Godfried Bomans moet denken. Oftewel iemand die denkt dat alle problemen zodanig versimpeld kunnen worden dat simpele oplossingen volstaan.

Maar wat heeft de PVV over de arbeidsmarkt te melden? Welke oplossingen biedt deze partij als het om de crisis gaat? Is er op dit gebied hoop en optimisme te vinden in het verkiezingsprogramma van deze partij?

Er is geen apart hoofdstuk in het verkiezingsprogramma van de PVV rondom de arbeidsmarkt. Maar in het hoofdstuk Kiezen voor een sociaal Nederland is wel het nodige over de arbeidsmarkt te vinden. Om de toon te zetten; dit is een zin uit de introductie van het hoofdstuk:

Onze met veel moeite opgebouwde verzorgingsstaat is een bron van trots, maar is de afgelopen decennia tevens verworden tot een magneet voor slecht opgeleide immigranten.

Goed, geen verbazingwekkend statement van de PVV, maar wat stellen ze precies voor? Nou, dat gebeurt uitsluitend in bullet points, zonder enige inhoudelijke onderbouwing.

Een aantal voorbeelden:

image Tja, hoe moeten dit soort ‘oplossingen’ nu op waarde worden geschat? Met kretologie over wat men wil bereiken is het daarmee nog niet duidelijk hoe dit dan gerealiseerd kan gaan worden. En is het sluiten van de arbeidsmarkt voor buitenlandse werkers niet verboden binnen de Europese gemeenschap?

Hoewel ik een warm voorstander ben van het herzien van de huidige bodemloze putten van re-integratie en CWI is het stoppen/afschaffen van deze diensten geen oplossing maar slechts stoere praat. Volgens mij gaat het er vooral om hoe je de kwaliteit van de dienst weet te verbeteren onder gelijktijdige verlaging van het huidige kostenniveau. En dat is meestal een stuk minder simpel. Maar veel harder nodig.

En eigenlijk was dit het wel zo’n beetje. Schokkend beperkt is deze agenda van hoop en optimisme. Een verzameling bullet points en stoere taal. Zonder enige visie op de arbeidsmarkt. Of het moet het sluiten van onze arbeidsmarkt zijn, aan de grens. Brrr… dat geeft mij bijzonder weinig reden om hoopvol of optimistisch te zijn.

Geef een antwoord

5 Comments
  • Abdel
    says:

    Bert, Ik weet niet waar je je opleiding hebt gevolgd en of je überhaupt de studie wel juist hebt gevolgd. Want als ik je filmpje zie, dan kan het niet anders dan dat je tijdens je gehele studie in een LSD trip zat. De stop tot je nemen en dan erop los fantaseren. Gelukkig zijn de lezeres van Recruitment Matters weldenkende mensen en trappen niet in de zin en onzin van je filmpje. Mijn goede tip aan jou, breng een bezoekje bij de PSY en Verslavingskliniek, misschien is er nog een enkele grijze cel te redden.

  • Abdel
    says:

    Buiten het feit om dat het programma summier van opzet is en er geen enkele financiële grondslag is om dit te kunnen verwezenlijken, spreekt de PVV zich in diverse hoofdstukken zich tegen. Zo wil hij (pagina 35) alle communicatie (overheid) in het Nederlands (zelfs uitsluiting van het Fries) en even verderop geeft hij aan dat hij het Nederlands inclusief Fries als taal wil verankeren in de grondwet. Als we op deze manier Nederland gaan regeren kan ik jullie 1 ding beloven, de hele samenleving wil de kortste keren herverkiezingen! Vergeet niet dat de Nederlandse economie grotendeels drijft op export met o.a. Islamitische landen of landen die de noodzaak van een goede verstandhouding met deze landen hoog op de agenda heeft. Ik wil de Nederlander die op Wilders temt graag horen nadat hij voor zijn brandstof € 5 per liter moet betalen of dat de brandstofkosten voor Politiewagens, Ziekenwagens brandweerauto met 400% stijgen. Daar gaat al het geld dat hij extra wil uitgeven voor zorg, extra agenten etc. En nu maar hopen dat er geen strenge winters komen. Of er ook goede punten in het programma staan. Uiteraard staan deze erin. Maar feit voor een weldenkend mens blijft (ik heb nog vertrouwen in deze groep) KUNNEN DEZE WAARGEMAAKT WORDEN? Het antwoord is helaas NEE! Natuurlijk valt er heel wat te verbeteren in Nederland en natuurlijk valt de huidige politieke partijen wat te verwijten, maar gebruik je verstand en laat dit op een andere manier blijken. Denk bijvoorbeeld aan staking, handtekeningenactie of iets dergelijks. Geloof me als wij met zijn allen (300.000 of meer) in Den Haag komen protesteren, wordt er echt wel geluisterd! Is het niet om onze mening, dan wel om de zetels.. Mensen Medelanders laten wij min vrede met elkaar leven en kijken hoe we dit leven is vrede met elkaar kunnen delen en elkaar respecteren voor nu en in de toekomst. Islam is niet slecht de mensen die het een negatief beeld geven zijn slecht. Islam betekent VREDE en in VREDE en RESPECT moeten wij verder. Laten wij elkaar begrijpen en onze ongenoegen met elkaar delen maar wel op basis van respect voor elkaar. Want er is 1 iemand die kan en mag oordelen en dat is ALLAH. Ik sluit dan ook af met Vrede zij met U niet allen welbekend bij de Christenen, maar ook bij de Islamitische normen en waarden.