Eindelijk een brede kentering?

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar in de afgelopen week is de procentuele verandering van het voortschrijdend jaarvolume aan nieuwe vacatures voor alle grote functiegroepen binnen bedrijven positief:

Voortschrijdend jaarvolume nieuwe vacatures 2008 - 2010%verandering van het voortschrijdend jaarvolume nieuwe vacatures 2008 – 2010

Alleen de functiegroep Administatie en klantenservice laat een vlakke lijn zien. Maar ook dat is een enorme verandering ten opzichte van de achter ons liggende periode.

Hoe is het mogelijk? Hoewel het nog veel te vroeg is om te juichen durf ik toch wel een kreetje van geluk te slagen! Nou maar hopen dat de Euro vrolijkheid dit prille herstel niet in de kiem smoort. Dat wordt nog heel, heel hard duimen…

Geef een antwoord

3 Comments
 • Marc Drees
  says:

  @Raoul,
  Ik volg ondertussen al maanden de ontwikkeling van de zwakkere Euro broeders en de aankondingen van de experts. Onder meer Reggie Middleton heeft het scenario wat zich nu ontvouwt als januari geschetst. Evenals een aantal akelige vervolgstappen. Dit kan niet goed zijn voor de ontwikkeling van onze economie. En daarmee voor de arbeidsmarkt.
   
  Hoe dan ook, het IMF heeft maximaal $ 200 miljard beschikbaar en dat is niet voldoende voor het gecombineerde steunpakket aan Griekenland, Portugal en Spanje. Om nog maar te zwijgen over Ierland en Italie. De dood van de Euro komt steeds dichterbij…

 • Raoul | YOU!
  says:

  Let op de laatste zin van de heer Drees, mensen. Terwijl x-factor Nederland zich zit te vergapen aan de Smaakpolitie, zakt de euro af naar het niveau van de zimbabwaanse dollar. Na Griekenland (135miljard!!! steun) en Portugal heeft S&P nu ook Spanje  in zijn blote kont gezet. Dit is nog maar het begin van heel veel ellende. Ook dicht bij huis, Ierland is de volgende.