Randstad: klaar voor de groei

image Randstad groeit weer. Althans, dat gold voor de maand maart en de groei was niet genoeg om de laatste restjes krimp van januari en februari te compenseren. In het eerste kwartaal van 2010 zette Randstad EUR 3.039,0 miljoen om – net EUR 16,5 miljoen minder dan in het eerste kwartaal van 2009. Topman Ben Noteboom is dan ook offensief in het persbericht:

‘Onze mensen staan klaar om van elke kans te profiteren. Wij hebben de capaciteit, omdat versterkte commerciële programma’s in werking zijn getreden. Onze vooruitzichten voor de nabije toekomst zijn beter dan ze de afgelopen tijd ooit zijn geweest.’

Het goede nieuws is dan ook: er is groei. En wel in grote markten als Frankrijk (+1%), Duitsland (+10%) , Noord-Amerika (+9%) en het Iberisch schiereiland (+7%). Ook merkt Randstad een stijgende omzet in Polen, Scandinavië, Turkije, Hongarije en Griekenland.

Maar niet in Nederland.

Zo verloor detacheringsdochter Yacht opnieuw marktaandeel. De totale omzetdaling in ons land kwam uit op 14 procent en daarmee zit Randstad midden tussen Manpower Nederland (-10%) en Nederlands nummer twee USG People (-20%).

De winstmarge kreeg – net als die van Robert Half – een knauwtje en kwam uit op 18,9 procent: een lichte daling ten opzichte van het laatste kwartaal van 2009.

Geef een antwoord

1 Comment