Robert Half: eerst even uitbodemen?

Gisteravond maakte Robert Half International zijn resultaten over het eerste kwartaal bekend. De omzet daalde met ruim 10% ten opzichte van het eerste kwartaal van rampjaar 2009. Daarmee heeft de Amerikaanse specialist in financieel, boekhoudkundig en bankpersoneel nog geen zichtbare groei geboekt.

RHI: Omzet en brutomarge  Q1 2008 - Q1 2010Toch is topman Harold Messmer positief gestemd. De CEO van Robert Half ziet een ‘verbetering in de vraag naar onze professionele personeelsdiensten als gevolg van betere economische omstandigheden in Noord-Amerika en daarbuiten.’

De bodem lijkt bereikt en de omzet gestabiliseerd. Maar van groei in dollars is nog geen enkele sprake. Dit is het voor Robert Half weifelachtige beeld.

Klap in de brutomarge
Het vervelendste voor Robert Half is een nieuwe knauw in de toch al behoorlijke volatiele brutomarge. Die daalde in een kwartaal tijd met 1,4 procentpunt. Eerder leek het bedrijf de eigen winstgevendheid weer op te schroeven, maar die trend is eventjes gestaakt. Dat kan te maken hebben met een veranderende mix in de omzet, maar ook met een hernieuwde prijzenslag onder financiële headhunters.

En zo is het nog altijd vooral de vraag wanneer het echte, ware herstel gaat intreden. Want uit deze cijfers blijkt die nog zeker niet. Krijgen we eerst een maandenlange stabiele omzet zonder groei? Of zullen de omzetten het volgende kwartaal al weer dubbelcijferig exploderen?

Geef een antwoord

1 Comment