Vacaturesites in zwaar weer

Gisteren publiceerde Monster haar resultaten over het eerste kwartaal. Slechte resultaten. En aanzienlijk slechtere resultaten dan haar grootste concurrent: Careerbuilder.  Zoals uit onderstaande grafiek ook duidelijk blijkt. In de grafiek wordt de procentuele groei/daling van de omzet van het 1e kwartaal van 2010 vergeleken met hetzelfde kwartaal van 2009:

image

Resultaatontwikkeling grote vacaturesites Q1 2010 t.o.v. Q1 2009

Met andere woorden; ondanks al het getoeter van Sal Iannuzzi over our strategy is working en product innovation [6Sense] is driving growth blijkt Monster de slechts presterende vacaturesite te zijn.

Tegelijkertijd is duidelijk dat geen van de vacaturesites enig herstel laat zien ten opzichte van het dramatisch slechte 1e kwartaal van 2009. En dat is voor deze industrie op zijn zachtst gezegd zorgwekkend. Met name omdat de uitzendbranche in de VS alweer geruime tijd in de lift zit. Een branche die traditioneel een grote klant voor vacaturesites is. Maar tegenwoordig duidelijk niet meer.

Vacaturesites dienen zich ernstig zorgen te gaan maken over hun toekomst. Zoveel is duidelijk. Aandeelhouders doen dat al. Want het aandeel Monster verloor gisteren 10% op de beurs…

Geef een reactie

1 Comment