Harvey Nash ziet brutomarge licht stijgen

De Britse IT-dienstverlener Harvey Nash kwam op koninginnedag met de jaarcijfers over 2010. Dat het bedrijf zo vroeg is met zijn rapportage heeft te maken met het gebroken boekjaar: voor Harvey Nash houdt dit jaar al op 31 januari 2010 op. De gerapporteerde cijfers zijn daarmee net niet helemaal vergelijkbaar met die van concurrenten in de detacheringsbranche.

image Niettemin geeft de omzetdaling van Harvey Nash aan dat de malaise ook in de detachering groot is. De detacheerder, bemiddelaar voor zzp’ers, werving- & selectiebureau en contractbeheerder, zag zijn omzet dalen met ruim 10%, tot GBP 376 miljoen, ofwel EUR 422 miljoen.

Goed nieuws voor Harvey Nash is wel dat de brutomarge alweer in de lift zit. Dat blijkt uit deze grafiek, waarin we ook de omzetontwikkeling per halfjaar tonen.

De Nederlandse dochter – een van de grotere spelers in de IT-detachering – loopt echter sterk achter.

Halfjaar achterstand

Zo meldt CEO Albert Ellis in de presentatie bij de cijfers dat de Europese activiteiten zo’n 6 maanden achterblijven op de ontwikkeling in het Verenigd Koninkrijk. Het persbericht geeft wat meer inzicht in de malaise in de Nederlandse markt:

‘In Belgium, the business reported revenue down 9%, with permanent recruitment down 60%. In the Netherlands a similar decline in permanent recruitment of 69% was reported and overall gross profit 28% lower reflected the severe impact of the global recession on the Dutch economy.’

Met een extreme krimp op jaarbasis van meer dan tweederde leed vooral de werving- en selectieactiviteit van Harvey Nash onder de recessie. Hoe lang nog?

Geef een antwoord