Jan Kees de Jager: angstig konijn

Jan Kees de Jager Gisteravond keek ik voor het eerst sinds tijden weer eens naar het journaal van acht uur. Waar het nieuws van het kampioenschap van FC Twente belangrijker werd gevonden dan het nieuws over het steunpakket van IMF en Eurolanden aan Griekenland. Een bijzondere keuze vanuit het perspectief van nieuwswaarde…

Hoe dan ook, in deze uitzending werd demissionair minister Jan Kees de Jager van Financiën geinterviewd. Als een angstig, dik en dom konijn, gevangen in de koplampen van een aanstormende auto. Zo zag de man eruit. Maar de onzin die hij uitkraamde maakte alles nog veel erger.

De Jager had namelijk net EUR 5 miljard weggegeven aan het Euro-casino omdat ‘de experts van het IMF hadden gezegd dat dit nodig was…’ EUR 5 miljard! Omdat experts van het IMF dit hadden gezegd!

Is deze kroonprins van het CDA van de pot gerukt? Lees hij niet? Heeft hij geen eigen experts? En hij heeft nog wel economie gestudeerd. Wat een ellende…

Die EUR 5 miljard komt dus bovenop de miljarden aan bezuinigingen die ons de komende jaren te wachten staan. Hoeveel geld zou De Jager nog weggeven (denk aan de overige PIIGS landen die de komende jaren de weg van Griekenland gaan volgen) voordat dit kabinet is vervangen? Met hoeveel extra schuld gaat deze knoeier de Nederlandse belastingbetaler nog opzadelen?

Ik heb gisteren definitief de start van een volgende recessie en een groeiende werkloosheid gezien. In de wanhopig kijkende ogen van een radeloze minister. En dat na de feestvreugde van FC Twente. Die ik overigens nog even van harte wil feliciteren met het kampioenschap. Had De Jager maar de kop en de rust van N’Kufo!

Geef een antwoord

3 Comments
  • Abdel
    says:

    Het mooiste van alles is; dat er begin vorige week eerst gesproken werd over een steun van 35 miljard euro. Hoe bedoel je eerst peilen hoe de schaapjes (lees burgers) reageren en dan zonder dat je het doorhebt de steun verdubbelen en dus inderdaad de steun van NL. van ruime € 2 miljard naar ruim € 4 miljard. De mensen hebben het echt niet door, we worden aan het infuus gehouden met een extra dosis morfine. Op deze punten vindt (helaas) de PVV zijn standpunten versterkt. Inderdaad Marc dit komt nog eens boven de miljarden die wij moeten bezuinigen. Nu ben ik echt wel; iemand die anderen graag helpt, maar daar moet wel wat tegenover staan. Inderdaad degene moet zijn leven beteren m.a.w. de maatregelen die door Griekenland (sommige zijn absurd voor woorden dat deze nog bestaan denk hierbij aan extra maandsalarissen, pensioenleeftijd etc.) zijn beloofd moeten deze ook echt nakomen! De geschiedenis leert dat dit niet het geval is. Verder heb ik een hekel aan liegen. De Jager had ook moeten melden (naast dat het noodzakelijk is wat ik niet geloof) ook dat wij het geld bij lange na niet terugkrijgen. M.a.w. Medeburgers wij lenen 5 miljard, maar krijgen er hopelijk 2 miljard van terug. En o ja.. binnenkort hebben Portugal, Spanje, Ierland en Italië ook een paar miljard nodig, dus begin alvast te sparen makke burgers. En dan raar opkijken als de PVV weer een aantal stemmen wint. Je zou hem bijna gelijk geven als ik niet beter wist.

  • Dolf
    says:

    Laten we ons troosten dat Belgie en de Piigs ook al jarenlang stuurloos maar tevreden ronddobberen zonder ook maar een enkele capabele en / of integere politicus aan de helmstok. Er is straks ook vast wel iemand die ons komt helpen. Ik zie het al gebeuren. De actie ” Haiti helpt Holland”. Ga ik mooi op vliegveld Teuge onder een palmboom zitten wachten tot de hulpgoederen ingevlogen worden.