NSWU: snel vergeten

Logotype NWSU Je hebt de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) of eigenlijk de branche-organisatie van de grote(re) uitzenders in Nederland. Verder is er natuurlijk de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen); de branche-organisatie van het midden- en kleinbedrijf van de uitzendbranche.

Daarmee ben je wel zo’n beetje klaar, toch? Fout! Dat is althans de mening van de NSWU (Nederlandse Samenwerkende Uitzendbureaus). Wie zijn dat nu weer?

Nou, volgens de NWSU betekent aansluiting bij dit platfrom dat:

je de krachten bundelt en je uitzendnetwerk vergroot, om zodoende meer invloed te kunnen uitoefenen voor kleine en de middelgrote ondernemingen, die werkzaam zijn in de uitzend-,detachering en re-integratie branche

Maar dat is dus toch exact dezelfde doelgroep als de NBBU?

De homepage
Zo ziet de site van NSWU er uit:

NSWU | Homepage Dat is vreemd? Is dit nou de site van een branche-organisatie  of een vacaturesite? Ik kan hier blijkbaar zoeken naar vacatures en mijn CV achterlaten. Wat isdit nou weer?

Ter vergelijking, hieronder de homepages van respectievelijk ABU en NBBU:

ABU | Homepage

De homepage van de NBBU:NBBU | Homepage Jawel, ik weet het. Beide homepages zijn hondslelijk, maar wat doe je eraan? En daar gaat het natuurlijk helemal niet om; want zowel bij ABU als NBBU is geen vacature te vinden. Dus waarom zou een nieuwe branche-organisatie dit wel doen? Of is het eigenlijk geen branche-organisatie?

Achtergrond
NSWU is een eenmanszaak, gedreven door Karin Roskam. Hoewel de eenmanszaak al sinds eind 2000 bestaat is de naam NSWU een zeer recente uitbreiding van de handelsnamen waaronder deze eenmanszaak wordt gedreven. Samen met de naam People4all; een uitzendbureau…

Niet langer actieve handelsnamen van deze eenmanszaak zijn: Karin Bloemdecoratie, Strijk-Atelier Houten en Style your Home.

Oftewel, deze serial ondernemer heeft zich op dit moment in de uitzendbranche gestort. Maar waarom ze denkt met een branche-organisatie goede sier te maken is voor mij een compleet raadsel.

Conclusie
NWSU is helemaal geen branche-organisatie. Het is een verzinsel van een eenmanszaak die ook een uitzendbureautje runt. En daarmee is dit een zeer merkwaardig initiatief. Die maar beter zo snel mogelijk vergeten kan worden. En anders even de oren moet worden gewassen door de NBBU.

Geef een antwoord

1 Comment