Content + Unique = nieuwe vacaturesite?

Het opgaan van Content in Unique kost USG People een lieve duit. En dat allemaal omdat Unique de love baby van Alex Mulder is. Maar het lijkt er op dat de integratie nog meer gaat kosten. Want ook de vacaturesite van Unique gaat op de schop met de komst van Content:

Tweet

En dat is op zijn minst merkwaardig te noemen!

Tenslotte kwam Unique in oktober 2009 met een nieuwe website, en dat was keihard nodig. De site is recent ook nog een heel klein beetje verbeterd. Ook Content kwam overigens in oktober 2009 met een nieuwe website. Jawel! En dat op een moment toen intern al bekend was dat Content zou worden opgedoekt.

Afijn, geldverspilling tijdens een recessie is blijkbaar een hobby van USG People. Vooral omdat er nu dus blijkbaar wederom aan een nieuwe/vernieuwde vacaturesite wordt gewerkt. Waarom zou je maar 1 keer geld weggooien als je het ook 2 keer kan doen?

Ik hoop dat de nieuwe site een crossover is van de glamour van Content met een verbeterde functionaliteit van Unique. Dan is die geldverspilling vanuit het perspectief van de werkzoeker tenminste nog ergens goed voor. Al verdient deze actie van USG People wel een eervolle vermelding in de categorie: geld in het water gooien…

Geef een antwoord

2 Comments
 • Marc Drees
  says:

  @Jermaine:
  De fusie biedt inderdaad een mooie kans, maar nu is natuurlijk de vraag of die kans ook daadwerkelijk gegrepen wordt! Want dan is er nog heel wat werk aan de winkel.
   
  Met intern bekend bedoel ik natuurlijk niet bij de medewerkers van Unique of Content maar bij de top van USG People. De brandreductie was daar al veel eerder onderwerp van gesprek (en besluitvorming) geweest.
   
   

 • Jermaine Dors (@jemado)
  says:

  @Marc:
  We werken inderdaad naar een site die een mooie mix wordt van de uitstraling van Content, gecombineerd met de functionaliteiten van Unique. Daarnaast pakken we meteen enkele andere punten op, waarvan we de afgelopen tijd geleerd hebben.

  Kortom: de fusie biedt meteen een mooie kans voor een goede crossover tussen interaction design en usability.

  Ps. De huidige site van Content werd begin oktober gelanceerd. Eind oktober werd de fusie intern bekend.