De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bank Zo, dit is de week waarin Werk.nl zichzelf heeft gecorrigeerd. Want er gaan in een klap 6.500 van het volume van Werk.nl af. Blijkbaar is er met de vernieuwing van de site iets mis gegaan. Hoe dan ook Werk.nl zakt ineens naar 40.000 vacatures

Wat nog altijd een formidabel verschil is met de andere grote vacaturesites, maar in ieder geval niet langer zo extreem als in de afgelopen weken het geval was.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

De grote vijf 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen (JobTrack: 28 dagen) op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl zakt 6.500 vacatures in, en dat is natuurlijk geen normale wekelijkse schommeling. Hier zit een correctie van de site zelf achter. Blijkbaar heeft Werk.nl na de implementatie van de vernieuwde site een palletje verkeerd laten staan. Waardoor er uiteindelijk veel teveel vacatures op de site stonden. Nou maar hopen dat het palletje in het vervolg in de goede stand blijft staan.

De andere sites blijven onverstoorbaar op dezelfde plaats staan; eigenlijk al weken lang. Maar deze keer schiet JobTrack er wel bovenuit en groeit met 1.000 vacatures. Da’s toch redelijk vreemd; of zou de site zijn overgestapt op een plaatsingsduur van 60 dagen?

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf: 

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Werk.nl stuitert vrolijk heen en weer; de andere site doen het duidelijk kalmer aan. Hoewel duidelijk uit deze grafiek blijft dat met uitzondering van Werk.nl alle vacaturesites dalen.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed, rekening houdend met de kortere plaatsingsperiode op JobTrack:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 wekenVacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Tja, die groei volgens JobFeed houdt op dit moment duidelijk nog geen rekening met de schoningsactie die Werk.nl heeft uitgevoerd. Anders had de curve niet zo steil omhoog gelopen…

Nationale Vacaturebank en Monsterboard laten beide een heel licht stijgende lijn  zien over de afgelopen weken. Daarentegen zet Vacaturekrant haat dalende lijn nog altijd voort. JobTrack blijft zo rond de 5.000 vacatures hangen.

Geef een antwoord