Standout Jobs gooit handdoek

Logo Standout Jobs In de eerste helft van 2008 lanceerde Standout Jobs haar service; een whitel label vacaturesite. Gisteren meldde oprichter Ben Yoskovitz het volgende op zijn blog:

Today I’m pleased to announce that we’ve sold Standout Jobs.

Da’s mooi, denk je dan. Maar vreemd genoeg is er geen melding van de koper of het bedrag waarvoor Standout Jobs is verkocht. En alsof dat nog niet genoeg is; Yoskovitz blijft evenmin verbonden aan Standout Jobs.

Met andere woorden; Yoskovitz is zielsblij dat hij Standout Jobs heeft weten te dumpen. En weet dat zeer behoorlijk te maskeren.

Want welke entrepreneur verkoopt zijn visie binnen twee jaar na de lancering als je echt deze mening bent toegedaan?:

I fundamentally believe what we built and the vision we pushed will be standards in the recruitment industry for years to come

Precies, iemand die geen entrepreneur is. Of iemand die zich realiseert dat bovenstaande zin boilerplate crap is en zichzelf in een beter daglicht probeert te plaatsen.

Slechte timing
Achteraf gezien was de lancering in mei 2009 de slechtst mogelijke timing om met een dergelijke dienst te komen. De financiele crisis was slechts enkele maanden weg en Noord-Amerika zat al middenin een personele krimp. Een situatie die nog altijd voortduurt.

Met andere woorden, wie heeft er nu eigenlijk een wervingssite nodig als er geen personeel geworven hoeft te worden? Antwoord: niemand!

Hoewel Standout Jobs vroege financiele ondersteuning had ontvangen (bijna $ 2 miljoen) en zelfs een vermelding door IDC heeft het bedrijf het dus niet gered. En is verkocht, volgens John Zappe aan een mid-tier jobs site looking to ramp up its social features.

Jawel, een vacaturesite! Die Yoskovitz is een grapjas! Want in een marketing campagne begin 2009 zei Standout Jobs ondermeer het volgende: Chances are, when you look at what you’re spending on big job boards, you’ll realize it’s not worth it.

Tja, da’s wel heel bijzonder. Maar ja, een mid-tier job board is dan ook geen big job board…

Dumpen en wegwezen
Terug naar Yoskovitz. Zijn ‘visie’ om te verkopen zal achteraf waarschijnlijk een hele goede keuze blijken te zijn. En mentaal heeft hij allang afscheid genomen van Standout Jobs:

I’m in the midst of finalizing a short transition with the acquirer. That will be done soon. I’ve already started working on a couple new projects

Right…

Geef een antwoord