PIIGS landen en hun schulden

Gewoon een interessant plaatje over de PIIGS landen die ons in een diepere recessie laten belanden. Als je op het plaatje klikt krijg je een beter leesbare variant te zien. Niet schrikken hoor!

Europe's Web of Debt

Geef een antwoord

4 Comments
 • Michiel
  says:

  Toch grappig dat iedereen zich zo zorgen maakt over griekenland en minder over Nederland.. En dat wij 5 miljard gaan betalen aan griekenland..

  De Grieken hebben 236 (miljard) schuld en 10 (miljoen) inwoners. Dat is dus per inwoner: 23,6

  De Nederlanders hebben nu 340 (miljard) schuld en 16 miljoen inwoners. Dat is dus per inwoner: 21,25

  Dat ligt toch al niet ver uit de buurt zou je zeggen.. Máár de staatschuld loopt naar verwachting nog flink op (bron RTLZ: http://tinyurl.com/lepu5n) naar 380 (miljard) en dat is nog zónder de verwachting dat de PvdA aan de macht komt..

  Onze staatsschuld zou dan uitkomen op 23,75! Dat is dus méér per inwoner dan de Grieken..

  Ik bedoel zwakke euro; kan ik mee leven. Armere broeders helpen; kan ik mee leven. Mensen helpen die stomme dingen hebben gedaan, maar toch nóg steeds minder schulden hebben dan jijzelf! Nee.

 • Robert
  says:

  zou het niet veel overzichtelijker worden als landen die schulden hebben aan elkaar deze tegen elkaar wegstrepen? Dan heeft portugal bijv nog een schuld van 58 aan spanje. Werkt een stuk makkelijker. Tenzij de rente tarieven aan elkaar verschillen uiteraard, dan kan een land met deze constructie er eigenlijk winst mee maken en de ander verlies.. pff tering bende

  Is er ook een lijstje met inkomende en uitgaande schulden van nl?

 • Jens
  says:

  Het valt mij op hoeveel Frankrijk bij elkaar geleend heeft. Man man, wat een schuld. Voor vrijwel alle PIIGS-landen is de helft van de staatschuld vertegenwoordigd door uitstaande leningen.