Laatcyclisch Brunel nog altijd in krimp

Logotype Brunel

Update: Brunel trekt voorstel voor verhoging agenderingsdrempel in.

Brunel zag zijn omzet in het eerste kwartaal nog altijd dalen. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder daalde de omzet van de techneutendetacheerder met 9%, net iets minder dan de daling van het vorige kwartaal.

Topman Jan Arie van Barneveld vergoelijkt de daling dan ook:

“De impact van het verslechterde economische klimaat beïnvloedde Brunel pas in het tweede kwartaal van 2009. Een omzetdaling van 9% ten opzichte van het relatief sterke eerste kwartaal van 2009 […] kan worden omschreven als een veelbelovende prestatie.”

Ava
Vandaag houdt het bedrijf ook zijn aandeelhoudersvergadering. De aandeelhouders stemmen over de herbenoeming van commissaris Daan van Doorn. Van Doorn is commissaris bij Brunel sinds 2006 en was tot vorig jaar topman van vleesverwerker Vion. Ook zal hij volgende maand worden benoemd tot president-commissaris van energiebedrijf Delta.

Ook is het bestuur van Brunel van plan de drempel voor agenderingsrecht van aandeelhouders te verhogen: als de aandeelhouders akkoord gaan, zal het recht om agendapunten bij aandeelhoudersvergaderingen aan te vragen alleen nog mogelijk zijn voor aandeelhouders met meer dan 3% van de aandelen Brunel. Die grens licht tot vandaag op 1%.

Met die ophoging maakt Brunel het moeilijker (lees: duurder) voor activistische aandeelhouders om de aandeelhoudersvergadering te verstoren. En dat roept toch de vraag op: kampt Brunel met activisten?

Update: Brunel heeft het voorstel om de agenderingsdrempel te verhogen ingetrokken. Wij hebben het bedrijf naar de reden gevraagd en wachten een antwoord af.

Geef een antwoord

1 Comment