De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bank Corrigeerde Werk.nl zichzelf nog verleden week met 6.500 vacatures naar beneden; deze week schiet de site weer met zo’n 4.000 vacatures omhoog. Werk.nl lijkt sinds de facelift niet langer in staat betrouwbare cijfers te tonen. De aantallen gaan als een jojo op en neer terwijl alle andere sites slechts minimale schommelingen laten zien.

Verder een huishoudelijk puntje: de cijfers van JobTrack gaan weer uit van de standaard plaatsingsperiode van vacatures; oftewel 60 dagen.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

De grote vijf 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl gaat weer als een dolle omhoog, dit keer met 4.000 vacatures. Zo langzamerhand vertrouw ik de aantallen die deze site rapporteert niet meer. Sinds de facelift lijkt het een volledige chaos geworden wat betreft het aantal vacatures.

Nationale Vacaturebank (+200), Monsterboard (-) en Vacaturekrant (-100) komen nauwelijks van hun plaats. De cijfers van JobTrack volgens JobFeed heb ik gecorrigeerd naar de standaard 60 daagse plaatsing; hiermee zijn de JobFeed cijfers beter in overeenstemming met het door JobTrack opgegeven volume aan vacatures.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf: 

 Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

 Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Wat een chaos! Alle sites gaan lichtjes naar beneden, maar Werk.nl gaat als een stuiterbal op en neer. Er klopt echt niets meer van.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed:
Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

De ontembare groei van Werk.nl lijkt gestuit, maar volgende week kan het beeld weer volledig anders zijn. Nationale Vacaturebank, Monsterboard en JobTrack (met correctie naar 60 dagen) zijn de laatste tij bijzonder stabiel, Vacaturekrant blijft nog altijd lichtjes dalen. Ik vraag me af of ik zo langzamerhand Vacaturekrant niet moet laten vallen ten faveure van Randstad.

Geef een antwoord