Kelly Services nog altijd verlieslatend

Logotype Kelly Services Als hekkensluiter rapporteerde het Amerikaanse Kelly Services vandaag zijn eerstekwartaalcijfers. Voor het eerst steeg de dollaromzet van het bedrijf – ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2009 – met ruim 8 procent op USD 1,13 miljard.

Maar onder de streep is Kelly nog altijd verlieslatend met USD 2 miljoen. Door de al langer hoge reorganisatiekosten – in dit kwartaal nog eens USD 4,4 miljoen – heeft Kelly meer moeite om winst te blijven boeken dan zijn grotere concurrenten. Topman Carl Camden verklaart waarom:

‘It’s important that we keep a careful eye on managing costs to gain the greatest leverage as this recovery strengthens.’

Amerikaanse groei, Europese krimp
Die reorganisaties zijn vooral nodig bij de Europese dochters van Kelly. Waar de omzet van het bedrijf in de Verenigde Staten en Azië al weer dubbelcijferig groeit, krimpen de twee Europese divisies nog altijd fors.

De cijfers van de Nederlandse dochter maakt Kelly Services niet apart bekend.

Later volgt een analyse van de cijfers.

Geef een antwoord