Hoogste Nederlander weg bij Michael Page

Logotype Michael Page Topmanager Peter Rietvelt vertrekt bij Michael Page. De Fransman Nicholas Béchu, tot voor kort regiodirecteur Italië bij het headhuntersbedrijf, heeft zijn positie als directeur Nederland al sinds april ingenomen. Dat meldt Flexmarkt op zijn website. Michael Page Nederland bevestigt bij monde van een receptioniste het vertrek van Rietvelt maar stelt wel dat een persbericht nog moet worden uitgebracht.

En dat is vreemd, want in werkelijkheid was Rietvelt verantwoordelijk voor de regio Noord-Europa, bestaande uit de Benelux en Scandinavië. Rietvelt, topmanager van het tweede echelon onder de board, was daarmee de hoogstgeplaatste Nederlander bij het concern. Aangezien hij al 21 jaar bij ’s lands marktleider in koppensnellen werkt, is zijn vertrek opzienbarend en waarschijnlijk prijzig, en de terughoudendheid waarmee het bedrijf zijn vertrek omhult, tekenend.

Op het directiepluche van Michael Page Nederland komt een Fransman. De zoveelste.

Franse coup?
Béchu voegt zich in een lange rij van Fransen die bij Michael Page verantwoordelijk zijn over de markten van het Europese vasteland. Op het niveau van de Raad van Bestuur is dat Charles-Henri Dumon, directeur Europa & Noord-Amerika. Aan Dumon rapporteerde tot vorig jaar Christophe Duchatellier, directeur Continentaal Europa.

Onder Dumon resideren nu vier Fransen. Alexis de Bretteville is directeur Noord-Amerika. Fabrice Lacombe is verantwoordelijk voor de regio Frankrijk waaronder ook de voormalige Noord-Afrikaanse Franse koloniën. Nicolas Buisson gaat over Zuidelijk en Oostelijk Europa en Olivier Lemaître doet Centraal Europa.

Volgens Michael Page International valt Nederland voortaan onder de regio Centraal Europa. Béchu zal als directeur Nederland rechtstreeks aan zijn landgenoot Lemaître rapporteren, die weer de bevelen van Dumon opvolgt. België en Luxemburg zijn zelfs rechtstreeks onder Frankrijk geschoven. En vreemd genoeg valt ook Zweden voortaan onder Parijs.

Dobbelen om de buit
De regio Noord-Europa, die dusver onder Rietvelts hoede viel, bestaat niet meer. Michael Page heeft Noord-Europa geschrapt als gevolg van een in alle stilte uitgevoerde reorganisatie op boardniveau. Rietvelts positie is daarmee opgeheven en de buit onder zijn Franse collega’s verdeeld. Dat bevestigt een woordvoerder van Michael Page International in Londen.

Sinds deze reorganisatie die volgens Michael Page International begin dit jaar, (‘not many months ago’) is uitgevoerd, was Rietvelt nog wel verantwoordelijk voor de Nederlandse dochter. Maar sinds april is hij niet langer werkzaam bij het bedrijf, zo bevestigt Michael Page Nederland. Het bedrijf onthoudt zich van commentaar daarover, maar het heeft er alle schijn van dat Rietvelt korte tijd is gedegradeerd.

Wellicht past het ‘goede overleg’ waarin eerder ‘managing director’ Eric Mohr afgelopen februari bij Michael Page Nederland vertrok, in diezelfde ontwikkeling.

Rietvelt zelf verwijst desgevraagd door naar zijn advocaat. Die ziet af van commentaar en verwijst door naar Michael Page. Michael Page International verwijst voor verdere vragen door naar het Nederlandse kantoor. Daar is een woordvoerder sinds woensdag onbereikbaar.

Wordt vervolgd.

Geef een antwoord

5 Comments