De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bankVoor het eerst sinds weken laat Werk.nl deze keer geen extreme verandering zien. De site gaat weliswaar 1.000 vacatures omhoog, maar op een volume van meer dan 40.000 is dat geen schokkend hoog getal.

De andere sites staan stil of dalen; met uitzondering van JobTrack. Deze site schiet omhoog; eveneens met 1.000 vacatures. Maar op een volume van bijna 9.000 is dat ineens wel een enorme hoeveelheid.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Nou, voor het eerst lijkt Werk.nl een beetje tot rust te komen. Ten opzichte van vorige week gaat de site ‘maar’ 1.000 vacatures omhoog. Nationale Vacaturebank (-500) zakt licht in terwijl Monsterboard en Vacaturekrant nauwelijks van hun plaats komen. Alleen JobTrack (+1.000) laat een zeer forse groei zien.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf: 

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Werk.nl laat een tweede achtereenvolgende week van daling zien; de andere twee grote sites dalen voor de derde achtereenvolgende week lichtjes. Tegelijkertijd laten de kleintjes een stijging zien; hoewel je je kan afvragen of Monsterboard nog wel een grote site is…

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Met uitzondering van Werk.nl zijn alle sites enorm stabiel, en daarmee bijzonder saai. Alle site blijven min of meer op hun vast volume hangen; alleen de ‘strijd’ tussen Monsterboard en JobTrack maakt het nog een beetje interessant. Werk.nl lijkt te hebben gepiekt; eens zien of de site op dit volume kan stabiliseren.

Geef een antwoord