DPA-topman Roland van der Hoek treedt af

Roland van der Hoek

Ava-update: Delwel en Boodie benoemd tot statutaire directeuren. Commissaris Blaauboer herbenoemd tot nieuwe rvc aantreedt bij nieuwe ava.

Het doek is vandaag gevallen voor Roland van der Hoek. De begin vorig jaar aangetreden topman van de al langer kwakkelende detacheerder DPA meldde dat vandaag in een persbericht. Hij stapt op per 1 juni.

Directeuren Martin Delwel en Max Boodie zullen Van der Hoeks taken overnemen. Over hun benoeming kunnen de aandeelhouders vandaag gelijk stemmen. De eerder uitgestelde aandeelhoudersvergadering is vanochtend gehouden.

Van der Hoek was net geen anderhalf jaar topman van de beursgenoteerde detacheerder.

Tropenjaren
Al met al was het geen gemakkelijke tijd voor Van der Hoek. Nog voor zijn formele aantreden moest hij met oprichter en toen nog grootaandeelhouder Peter Smit om tafel. Die was in een wederzijds kluwen van kort-gedingen en beslagleggingen verstrikt geraakt met Van der Hoeks voorganger Michel van Hemele – tot vandaag commissaris bij DPA. Van der Hoek schikte namens DPA met Smit en of het zijn verdienste is geweest of niet, Smit deed al zijn aandelen van de hand en daarmee verdween de angst op een openlijke aandeelhoudersrevolte, zoals we nu bij die andere detacheerder TMC zien.

Maar terwijl de detacheringsmarkt vorig jaar om hem heen razendsnel instortte, moest Van der Hoek deze juridische losse eindjes nog vastknopen en tegelijkertijd bankiers, de toch al jaren met verliezen geconfronteerde aandeelhouders en zijn in snel tempo krimpende aantal medewerkers tevreden houden. Ga er maar aan staan.

MVO-ondernemer van het jaar
Het ging nog één keer goed mis, toen Van der Hoek begin dit jaar dezelfde fout maakte als Peter Smit, drie jaar geleden: hij kondigde een veel te grote overname aan, die hij weken later weer in moest trekken. In diezelfde periode bleek zijn salaris al met eenzesde te zijn verlaagd. Het is de vraag met hoeveel plezier Van der Hoek – drie jaar geleden als directeur van Thremen nog winnaar van de prijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen – de laatste maanden naar zijn werk ging.

De raad van commissarissen dankt Van der Hoek voor zijn bijdrage en inzet.

Geef een antwoord

2 Comments