Crocket & (Hot)tubbs

In de afgelopen jaren ben ik door velen uitgemaakt als idioot, nar of zelfs boef. Waarom ? Omdat ik de grenzen opzoek Als het op werving aankomt geloof ik inderdaad dat een ludieke actie vaak ervoor zorgt dat je mensen weet te trekken. In de afgelopen jaren weten steeds meer organisaties dat ludiek werven zijn vruchten afwerpt.

 

Zo stonden enige tijd geleden, de directie van Netwerven en de recruitment bobo van Detailresult met een hoge drukspuit bij mij op de stoep om een personeelsadvertentie te “spuiten”op mijn stoep.

 Af en toe krijg je mensen over je heen omdat ze heel boos worden omdat jij hun op ludieke wijze hebt benaderd. Nog erger als je een HR manager heel boos aan de lijn krijgt. Zo heb ik jaren geleden ook kennis gemaakt met Dino Peereboom. Ik zat toen nog in de bemiddeling van recruiters en zo. Dino werkte toen nog als Recruitment Manager bij Manpower. Waar hij verantwoordelijk was voor het werven en selecteren van intern personeel. Dino was zijn tijd ver voor uit. Zeker voor een uitzendorganisatie. Dino had namelijk een hyves voor al het interne personeel van Manpower.

Als ware boef en ludieke recruiter plaatste ik een bericht op de hyves, wil je eens een andere baan dan bij Manpower, neem dan eens contact met mij op. Laat ik het zo zeggen, ik was jong, wild en onbezonnen. Vervolgens kreeg ik van Dino virtuele billenkoek. Met een mail waarin hij mij haarfijn aangaf dat dit toch echt niet de bedoeling was. Gezien zijn uiterlijk van een ultimate cage fighter en een foto op Hyves waarvan je denkt daar wil ik geen ruzie mee, heb ik direct het bericht eraf gehaald.

Gek genoeg kwam uit dit voorval een hechte vriendschap voort. Vooral omdat Dino en ik heel erg hetzelfde denken ten aanzien van werving en selectie.  Daarnaast zag ik steeds vaker de naam Dino Peereboom op het net voorbij schuiven. Steeds meer van zijn contacten werden mijn contacten en vice versa. Jarenlang heb ik ook achter Dino aangehobbeld en hem banen aangeboden. Niet vaak wist ik hem te overtuigen dat een functie echt leuker was dan zijn huidige functie. Behalve toen ik eens bij mijn “what are you working on”gezet had Gezocht Wie wil er Recruitment Manager worden op Bermuda. Toen reageerde deze kale recruitment goliath wel. Met de text….Dat wil ik….waarop ik terug mailde…ik ook.

Nu jaren later is het dan zo ver, ik heb Dino eindelijk geplaatst. Te weten als Partner bij Yoep Executive Search. Ik hoor je denken, maar daar werk je zelf ook? Inderdaad dat klopt. Wat ik eigenlijk wil aangeven dat je af en toe een lange adem moet hebben, veel geduld, maar vooral dat je het beste talent voor jezelf moet houden. Dino en ik zijn samen een dynamisch duo en vullen elkaar goed aan. Duo’s als  Bassie en Adriaan, Peppi en Kokki of zoals je op onderstaande foto kan zien wellicht meer Crockett & (Hot) Tubbs komen boven.

 

Nu weet ik dat Marc Drees altijd stuiptrekkingen krijgt van mensen die aan schaamteloze zelfbevlekking doen op RecruitmentMatters. Ik vond het wel zeker nieuwswaardig. Helaas kan ik geen grafiek insluiten of met getallen komen ten aanzien van dit nieuwsfeit, alleen dat ik heel blij ben met de komst van Dino.

Fijn weekend

Martijn ( a.k.a Crocket )

Geef een antwoord

2 Comments