UWV WERKbedrijf: de cijfers

Logo en logotype UWV WERKbedrijf Vandaag nog even de cijfers van het UWV WERKbedrijf. Net als CBS kwam UWV afgelopen vrijdag met de cijfers over april 2010. En die zien er als volgt uit:

Het aantal niet-werkende werkzoekenden (NWW) komt in april 2010 uit op 512.100, dat is 6,6% van de beroepsbevolking

Oftewel een 2e achtereenvolgende maand van dalingen; en in vergelijking met vorige maand een daling van het aantal NWW’ers met maar liefst 12.000!

Hier een aantal andere cijfers over april danwel de eerste vier maanden van het jaar:

  • Het aantal lopende WW-uitkeringen is gedaald tot 309.000; 2,8% minder dan februari
  • Er werden in de periode januari – april 2010 zijn 97.300 vacatures ingediend; oftewel 16% meer dan in dezelfde periode over 2009. Vorige maand lag het verschil nog op +12% (voor het eerste kwartaal)
  • In de periode januari – april 2010 zijn 14.300 vacatures ingediend; oftewel 27% minder dan in dezelfde periode over 2009. Vorige maand lag het verschil nog op -22% (voor het eerste kwartaal)
  • Het aantal verleende ontslagvergunningen daalde in de de 1e vier maanden van dit jaar met 9,4% in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Vorige maand was er nog sprake van een groei.

Nu zijn daadwerkelijk alle UWV indicatoren diep in het groen terecht gekomen. En heeft de Nederlandse arbeidsmarkt volgens deze cijfers de weg definitief naar boven hervonden. De cijfers over mei worden in dit verband bijzonder interessant. Want als het CBS dan voor de tweede achtereenvolgende maand een daling laten zien is het zeker; de economie is weer aan de beterende hand. Het is daarom extra wrang dat de nog altijd voortwoekerende financiele en monetaire crisis de boel zal verstieren.

Geef een antwoord

1 Comment
  • theo nieveen
    says:

    Wat mij ook interesseert  is om te weten hoeveel ondernemers, die de crisis helaas niet hebben overleefd, als ‘nietuitkeringsgerechtigde‘ (nugger) staan geregistreerd. Zijn daar toevallig ook cijfers over bekend?