De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bankNa een week relatieve rust gaat Werk.nl weer als een gek tekeer. Deze week stijgt de site met 2.000. Vergeleken met Werk.nl zijn alle andere sites een oase van rust en stabiliteit.

Desondanks gebeurt er ook bij de andere sites het nodige. Zo lijkt JobTrack langzaam maar onafwendbaar Monsterboard te naderen om daarmee de 3e plaats over te nemen. En dat gaat toch wel een enorm probleem opleveren voor het huidige management van Monsterboard.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl gaat zomaar 2.000 vacatures omhoog; alsof het niets is. Nationale Vacaturebank en Monsterboard zakken licht in (-400) terwijl JobTrack juist met eenzelfde aantal stijgt. Vacaturekrant blijft vrijwel onveranderd.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf: 

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Werk.nl knalt de hoogte weer in; in mindere mate gevolgd door zowel Nationale Vacaturebank en JobTrack. Monsterboard en Vacaturekrant blijven achter in dit spel van stijgende lijnen…

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Tja, Werk.nl lijkt langzamerhand op een plateau te zijn aanbeland; zo rond de 45.000 vacatures. En daarmee is ze met afstand de grootste site. Nationale Vacaturbank volgt op respectable afstand waarna er wederom een groot gat is naar de 3e plaats.

Die ondertussen serieus bevochten wordt door Monsterboard en JobTrack. Gezien de deplorabele staat waarin Monsterboard lijkt te verkeren zou het me niets verbazen als JobTrack binnen afzienbare termijn de 3e plaats gaat pakken. Vacaturekrant is de kleinste site in dit gezelschap en zal binnenkort worden vervangen door Randstad.

Geef een antwoord

2 Comments
  • anoniem
    says:

    Tja…, bij de gratie van ‘gratis’ is WERK.nl de grootste. Waarom meet je Indeed.nl of SimplyHired.nl niet mee? Die scrapers hebben nog veel meer vacatures. Lijkt me legitiem nu Facebook ook zo populair in Nederland aan het worden is (alle Simply Hired vacatures komen gratis en voor niks ook op Facebook en LinkedIn)