Jobvite Share: gratis ‘multi’posten

Logotype Jobvite ShareGisteren werd Jobvite Share gelanceerd met het volgende statement:

we launch Jobvite Share so that anyone, in any company, can match and share any job in the social web easily and quickly…for free

Dat is ontzettend aardig van Jobvite, een Amerikaanse ATS leverancier. Maar waarom gratis? Simpel. Omdat Jobvite hiermee hoopt nieuwe klanten te bemachtigen. En tegelijkertijd ook nog eens een enorme hoeveelheid interessante data kan verzamelen!

Wat is Jobvite Share?
Ik kan met Jobvite Share heel eenvoudig een vacacature, die al op Internet is geplaatst, naar een aantal sociale netwerken doorsturen. Het begint met het kopieren en plakken van de URL van een online vacature:

Jobvitew Share | Startscherm Als ik dan eenmaal op de knop Get Jobvite Link heb geklikt, krijg ik het volgende te zien:

Jobvite Share | 2e scherm De tekst uit de vacature (stiekem een URL van Nationale Vacaturebank gepikt)  komt in de full job dscription terecht en de functienaam wordt ook netjes geparsed. Alleen de bedrijfsnaam en de locatie moet ik nog met de hand invullen.

Vervolgens kan ik aangeven naar welke sociale netwerken ik deze vacature wil sturen. Er is een keuze uit drie: Facebook, LinkedIn en Twitter; waarbij ik wel even moet inloggen in die netwerken. Vervolgens mag ik uit mijn contacten kiezen waar ik de vacature heen wil sturen. Mijn contacten worden als volgt getoond:

Jobvite Share | Contacten LinkedIn Ik mag maximaal 10 Facebook, 20 LinkedIn en 40 Twitter contacten selecteren. En die contacten kan ik filteren op best match voor de vacature, de functienaam of de locatie. Wat overigens in het geheel niet werkt…

En vreemd genoeg krijg ik bij Twitter maar liefst 100 contacten te zien, terwijl ik toch echt maar 53 mensen volg. Ik snap er niets van!

Maar goed. Als ik eenmaal een selectie heb gemaakt kan ik de vacature naar de betreffende personen versturen.

En dat allemaal zonder met te hoeven registreren. Wil ik de ‘statistieken’ van mijn vacatures kunnen zien, dan moet ik wel registreren. Vervolgens kan krijg ik een basale set aan informatie te zien:

Jobvite Share | Statistieken Per vacatures kan ik dan zien hoe vaak mijn bericht is bekeken (Viewed) en hoe vaak de link is aangeklikt  en om de vacature te bekijken (ten onrechte clicks to apply genoemd).

En dat is de gratis service die Jobvite Share biedt. Een mini multiposter met referral capaciteiten.

Wat heb ik aan Jobvite Share?
Even zien… heb je een account bij Facebook, LinkedIn en/of Twitter; heb je regelmatig (maar ook niet te vaak) vacatures die je met contacten op die sites zou willen delen en heb je nog geen multiposting service om je dat werk uit handen te nemen dan is Jobvite Share een handige tool.

Gratis en simpel in het gebruik. Als je tenminste niet teveel contacten op de diverse sociale netwerken hebt, want dan zoek je je de blubber…

Wat heeft Jobvite aan jou?
Belangrijker is natuurlijk de vraag waarom Jobvite een dergelijke dienst om niet beschikbaar stelt. Nou, da’s best wel slim van deze club. Ze laten zich tenslotte van hun innovatieve en sociale (gratis) kant zien. En daarmee kunnen ze ongetwijfeld zieltjes winnen bij de verkoop van hun ATS. Tenslotte krijgen ze via Jobvite Share ook gratis en voor niets prospects aangeleverd.

Maar zelfs als geen van die prospects tot klant converteerd is Jobvite Share niet waardeloos. Want als het veel gebruikt zou worden verzameld Jobvite een schat aan informatie over de effectiviteit van de diverse netwerken als vacaturekanaal. En kan ze ook nog eens zien of er een zekere viraliteit (via referrals) van hun nieuwe oplossing uitgaat.

Bijzonder slim!

Geef een reactie

4 Comments