Randstad-bestuur casht op top van de markt

Ben Noteboom (CEO Randstad)Het is alweer een maand geleden, maar nu we een reeks beurskrachs verder zijn, blijkt dat de bestuurstop van Randstad geen moment te laat hun meest recente plukjes aandelen verkocht. Dat blijkt uit het bestuurdersregister van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

CEO Ben Noteboom, CFO Robert Jan van de Kraats en nog twee RvB-leden – alle verplicht om hun belangenverkoop uit te stellen tot na de presentatie van de kwartaalcijfers – verkochten opgeteld 22.640 stuks aandelen Randstad. Dat is goed voor een bedrag van ruim EUR 940.000. Althans, tegen de koers van 29 april. Dat de koers van het aandeel toen op zijn voorlopige top van het jaar stond, is voor het bestuur mooi meegenomen.

Hadden Noteboom (EUR 214.000), Van de Kraats (EUR 208.000), en hun collega’s Leo Lindelauf (EUR 208.000) en Jacques van den Broek (EUR 312.000) een maandje met verzilvering gewacht, dan was van hun oogst ruim 17 procent (en opgeteld ruim anderhalve ton) kleiner geweest.

Begin maart van dit jaar verkochten dezelfde vier RvB-leden tegen een veel lagere koers nog voor opgeteld EUR 314.000 aan aandelen Randstad. Ook deden zij afstand van een sloot door de recessie onder water geraakte opties. Verreweg de meeste van hun aandelen hebben de bestuurders aangehouden.

Geen bonus
Vorig jaar rond deze tijd kon de Raad van Bestuur van Randstad nog de cash-bonussen over 2008 innen. Dat bedrag was toen opgeteld goed voor ruim EUR 1,6 miljoen.

Dit jaar ontving de Randstad-top geen cent aan bonus. Begin dit jaar besloot de Raad van Commissarissen de uitkering van de cash-bonussen over 2009 op te schorten tot het eerstvolgende moment waarin het bedrijf weer dividend zal uitkeren.

Geef een antwoord

1 Comment