Recruiters onderonsje

Vandaag was het weer zo ver recruitment Nederland had weer een onderonsje. Vroeger werd deze bijeenkomst ook nog vergezeld door recruiter van het jaar. Er is geen vakgebied waar mensen zichzelf zo veel prijsje uitdeelt als de recruitment wereld. Beste recruiter, leukste recruiter, social media recruiter binnenkort vast ook nog de lekkerste recruiter van het jaar. Ik ben benieuwd of Gert-Jan dan ook de badpak ronde zou winnen ? Het bestuur had dan ook wijselijk besloten om dit onderdeel eruit te slopen. Iets wat ik natuurlijk erg jammer vond, want ooit zal ik ook een prijsje winnen. Ik denk dat ik meer kans maak om de staatsloterij te winnen.

Het event werd zoals gewoonlijk in Diemen gehouden in het hoofdkantoor van Randstad. Ik moet zeggen de line up was goed te noemen. De VP recruitment van Shell, Sander Nieuwenhuizen, mocht het spits afbijten als spreker. Er waren, gezien de tweets die voorbij kwamen, een aantal mensen die het lastig vonden om in zijn verhaal te komen. Vooral omdat hij eerst stil stond bij de business en toen pas wat ging vertellen over recruitment. Termen als duurzaam ondernemen, upstream, downstream vlogen om je oren. Nu ben ik zelf Shell kind dus ik vond het wel een goed verhaal, maar snap ook dat sommige mensen het lastig vonden. Vooral zijn afsluiting vond ik leuk. Sander zei dat Recruiters, ook wel gezien kunnen worden als de uitsmijters van organisaties. Wij bepalen wie erin komt en zijn het eerste gezicht die men ziet.

Tweede was Eugenie van Wiechen van LinkedIN. Die een erg goed verhaal had over LinkedIN. Nu ben ik zelf een echte LinkedIN junky dus vond haar verhaal erg goed. Je ziet dat er toch nog veel recruiters uit noodzaak op LinkedIN staan en nog maar weinig vanuit roeping. Over het onderwerp LinkedIN heb ik toch enkele keren een soort “aha”uit de zaal gehoord. Wat niet weg neemt dat wij best trots mogen zijn op ons kikkerlandje op het gebied van social media. Zeker als je de penetratie van LinkedIN in Nederland vergelijkt met andere landen . Ze hebben niet voor niks ervoor gekozen om het europese HQ hier neer te zetten. Nou HQ is een groot woord want er werken nu 7 man en volgens mij was het grootste gedeelte vandaag bij RecruitersUnited aanwezig…..gelukkig is het een webbased organisatie en hoeft niemand de telefoon op te nemen.

Na deze twee presentaties volgde de tafelsessies. Ik ben zelf alleen aanwezig geweest bij de presentatie van Roos van Vugt van Deloitte. Ik heb het afgelopen jaar zo veel over die website van Deloitte gehoord, maar tot nu toe alleen van anderen. Van de heren van Netwerven, Maximum, Hireserve en zelfs de concurenten, maar nooit van de drijvende kracht achter de website, de ubertwitteraar Van Vugt zelf. Nou vind ik mijzelf erg 2.0, maar na het beluisteren van alle kikkuh knopjes op de website van Deloitte, had ik direct het gevoel of ik nog gebruik maakte van WP 5.1 ( voor de jonkies onder jullie HEEEEEL lang geleden ).

Na de tafelsessies, kwam Annemarie van Gaal, inderdaad de BN/ondernemer van Nederland. Om heel eerlijk te zijn een briljant verhaal. Haar Heerlense zachte G zorgde voor een prettig afwisseling in een hok vol met van die Randstad recruiters. Onderwerpen die voorbij kwamen waren Rusland, Maffia en sexlijnen ( je had erbij moeten zijn ). Dus Respect, met een hoofdletter R, zo dachtten heel veel er over.

Uiteraard hierna de borrel, iets wat elke recruiter leuk vindt. Nu ben ik zelf al jaren niet meer lid van recruiters united. Ik ben er ooit lid van geworden om mijn netwerk te vergroten, maar bloggen en linken levert mij meer op. Als kennis opdoen en inspiratie je doelstelling is en je bent niet een vakidioot als ik, denk ik zeker dat het een leuk clubje is. Dat vind ik van de padvinders ook, leer je ook wat over vinden en binden.  Ton Rodenburg, probeerde mij te ronselen en heb hem eigenlijk aangeven dat er meer kans inzit dat ik akela word bij de padvinders.

Al met al vond ik het een leuk event, goede line up, leuke mensen, veel usual suspects, maar de sate was koud ( ja sorry Marc Drees is op vakantie en iemand moet toch azijn zeiker zijn )

Martijn

Geef een antwoord

1 Comment