De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bankNa een kort verblijf in de top 5 is het deze week de laatste keer dat Vacaturekrant in dit illustere gezelschap figureert. De site is eenvoudigweg te klein geworden om als top 5 vacaturesite te worden gezien.

Daarom volgende week een primeur; Randstad zal als eerste niet-vacaturesite haar debuut maken in de top 5. Een uitzender tussen vacaturesites… Een teken van veranderende tijden? Het zou me niets verbazen, maar laten we met het definitief trekken van die conclusie toch nog maar even wachten.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl gaat weer eens 4.000 vacatures naar beneden. De site blijft maar heen en weer stuiteren; het is om gek van te worden. Nationale Vacaturebank en Monsterboard blijven vrijwel onveranderd terwijl Vacaturekrant (+300) heel licht stijgt. JobTrack gaat met bijna 1.000 vacatures vooruit.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf: 

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Grappig… de drie grootste sites zakken in terwijl Monsterboard en Vacaturekrant licht stijgen. Een kleine nivelleringsslag? Wie weet… Het lijkt er gelukkig wel op dat de enorme schommelingen van Werk.nl tot een einde aan het komen zijn. En dat is de hoogste tijd, want de site laat wel heel erg vreemde cijfers zien de laatste maanden. 

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Hmm… Werk.nl is toch nog wat verder aan het stijgen, dat is op zich wel opvallend. Tenslotte zit de site al ver boven de eerste commerciele vacaturesite; Nationale Vacaturebank. En die site laat de laatste weken juist een licht dalende lijn zien. Loopt iedereen naar de gratis plaatsingen van Werk.nl?

Monsterboard en Vacaturekrant zetten hun dalende lijn voort; JobTrack is nu op het niveau van Monsterboard aanbeland. Vacaturekrant is nu echt zo klein geworden dat ze geen plaats meer heeft in deze serie. Vanaf volgende week is deze site daarom uit de resultaten verwijderd. Hoewel strikt genomen Randstad geen vacaturesite is maar een uitzender, zal de site van Randstad de plek van Vacaturekrant gaan innemen.

Geef een antwoord