Careerwise: een oplossing voor welk probleem?

CareerwiseOp 1 juni ging de site Careerwise live. Volgens de site is het een onafhankelijke kieswijzer voor ambitieuze starters en young professionals. En de site lijkt te draaien om een carrièretest die op elke pagina me tegemoet straalt.

Tijd voor deze test dus, waarbij ik volgende site in 10 minuten ga ontdekken waar ik het best om mijn plek zit. Nou ben ik wel geen ambitieuze starter of young professional, maar een kniesoor die daar op let…

De homepage
De homepage van Careerwise ziet er zo uit:

Careerwise | Homepage Ik krijg er een enorm sterk Intermediair gevoel bij, maar dat kan aan mij liggen. Hoe het ook zij, in fraai oranje staat een knop met de tekst: Start de carrièretest. Dat laat ik me geen twee keer zeggen.

En die carrièretest belooft me het nodige: Deze gratis carrièretest brengt alle aspecten van jouw loopbaankeuze in kaart: van interesses, drijfveren en persoonlijkheid tot sociale omgeving, cultuur en achtergrond en matcht deze met werkgevers die daar het best bij aansluiten.

Zo! Dat zijn geen halve beloftes, ik ga mijn loopbaankeuze helemaal snappen. Gauw aan de slag:Careerwise | InteressesHoly shit! Een woud van checkboxes, waarvan ik er 5 moet selecteren? Let wel, ik laat niet eens de hele pagina zien, want het gaat nog wel een tijdje door. En dan; hoe moet ik uit zoveel mogelijkheden er maar 5 selecteren? En is internationaal werken een interesse? Afijn, geheel verward probeer ik een fatsoenlijke keuze te maken.

Om vervolgens mijn drijfveren uit te vogelen:

Careerwise | Drijfveren Hier is het aantal keuzemogelijkheden weer redelijk uitgebreid, dus dat maakt het weer iets eenvoudiger. En zo gaat het een tijdje door (Persoonlijkheid, Sociale omgeving, Cultuur, Reputatie en Achtergrond). Hoewel de totale test bij lange na geen tien minuten van mijn tijd kost.

Vervolgens krijg ik het resultaat van al mijn invulwerk te zien; een rijtje bedrijven met een matchpercentage:

imageHet matchpercentage zegt me natuurlijk helemaal niets; maar als ik met mijn muis over dat percentage beweeg krijg ik in een balloon te zien hoe mijn testresultaten overeenstemmen met het bedrijf. Toch leuk om te weten.

Ik kan ook doorkliken op de bedrijfsnaam; in dat geval krijg ik meer informatie over het bedrijf te zien:

image

Nou is dat helemaal leuk, maar het zou natuurlijk heel aardig zijn als ik meteen naar passende vacatures zou kunnen doorklikken. Dan maakt Careerwise het me wel heel erg makkelijk; en zichzelf daarmee heel aantrekkelijk voor mij.

Daarnaast is het aantal werkgevers in Careerwise maar heel beperkt; er zijn niet meer dan 122 werkgevers aanwezig. Zo valt er natuurlijk niet al teveel te kiezen.

Conclusie
Careerwise biedt een aardige test waarmee je voor een beperkt aantal (zeer grote) bedrijven  kan toetsen of je uit het juiste hout gesneden bent. En vervolgens iets meer over de bedrijven kan ontdekken. Ik weet eerlijk gezegd niet of de site hiermee een oplossing voor een probleem biedt. Maar dat zal de toekomst wel uitwijzen. Het ziet er in ieder geval allemaal heel verzorgd uit.

Achtergrond
Careerwise is een eenmanszaak van Suzanne Bruinstroop. Het bedrijf staat omschreven als een Adviesbureau in persoonlijke ontwikkeling/loopbaanbegeleiding. Verder heeft Careerwise een registratie bij het CBP (College Bescherming Persoonsgegevens).

Geef een antwoord