Real life connecting; Ik had het mis.

Afgelopen voorjaar blogte ik mateloos enthousiast over de Poken, verkleedde usb stick. Samen met partijen als My Name is E en Bump probeerde Poken het probleem visitekaartjes en online op te lossen door een real life component aan het connecten op sociale netwerken toe te voegen. In het geval van Poken en MyNameisE met een leuke gadget en in het geval van Bump met Iphones.

De gedachte is nog steeds goed. Je wil niet na een netwerk event je jaszakken uitpluizen naar al die visitekaartjes die je kreeg om vervolgens zelf op Linkedin alsnog op zoek te gaan naar de connectie. Je verliest kaartjes, mensen vergeten je toe te voegen aan hun netwerk etc. etc.. Alle drie de partijen brengen het moment terug naar de ontmoeting. Door je Poken, E connecter of je Iphones tegen die van je gesprekspartner te houden worden contact gegevens uitgewisseld en connecties desgewenst meteen gemaakt. Thuis alleen nog even inpluggen en klaar is kees!

Toch heeft nog geen van de drie partijen het echt waar weten te maken. Men houdt toch nog wel erg van zijn eigen mooie visitekaartje. Bovendien sta je natuurlijk zwaar voor aap als jij je poken laat zien aan iemand die nou weer net alleen een Bump app op zijn Iphone heeft staan! Dan is het toch vaak makkelijker even snel een visitekaartje te voorschijn halen. Poken heeft het nog een tijdje leuk gedaan onder schoolkinderen, E heeft het tot de komst van Layar nog even leuk gedaan als hot Dutch start up en Bump is aan het draaien naar een synchronisatie app.

Ik had het mis vorig jaar en dat is jammer want als sociale media überhaupt nog iets mist is het een offline component. Zeker voor die mensen die niet 25 uur per dag online zijn (bestaan ze nog?) is het een uitkomst. Ik ga vandaag maar weer eens wat nieuwe visitekaartjes bestellen.

Geef een antwoord

1 Comment