De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bankGeen bijzondere week, afgezien van het feit dat Werk.nl nog steeds niet helemaal is gestabiliseerd. Deze week is de site weer eens 3.000 vacatures gedaald ten opzichte van vorige week. Alsof het niets is.

En dan is er nog JobTrack, dat sinds kort op het niveau van Monsterboard is aangekomen. Waarbij het de vraag is of de site Monsterboard definitief achter zich gaat laten of dat laatstgenoemde nog een herstelactie weet te verzinnen.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl (-3.000) zakt deze week weer eens lekker in; alsof het niets is. En daarmee is ze overigens de enige vacaturesite. Want alle andere sites groeien in meer of mindere mate; van een heel klein beetje (JobTrack: +100) tot een beetje meer (Nationale Vacaturebank (+700). Met Vacaturekrant en Monsterboard daar keurig tussenin.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf: 

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nou, alle sites gaan volgens deze cijfers lekker omhoog in volume. Dat ziet er allemaal dus heel positief uit. Het is duidelijk dat de meimaand, met alle vakantiedagen, achter de rug is. Net als vorig jaar is er sprake van een fraaie groei van het volume.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Nou; Monsterboard en JobTrack hebben elkaar gevonden. De lijnen van de twee sites zijn aan elkaar geplakt. De vraag voor de komende tijd wordt dus: gaat JobTrack door met haar groei en laat ze Monsterboard achter zich, of kan Monsterboard nog een konijn uit de hoge hoed toveren?  Vacaturekrant lijkt op een absolute bodem te zijn aangekomen; net onder de 5.000 vacatures.

Geef een antwoord