Maxers.nl: tenenkrommend slecht

Logotype Maxers.nl Ik werd getipt over een vacaturesite met de naam Maxers. Hoe onzalige zielen het nog steeds in hun hoofd halen om een vacaturesite te starten is mij een raadsel, maar het gebeurt.

Maar Maxers doet het voorkomen alsof ze al jaren actief is binnen (online) recruitment. En al sinds 2006 als vacaturesite actief is. Met vervolgens deze zin: Maxers.nl is binnen een paar jaar uitgegroeid tot een professionele banensite op de Nederlandse markt.

Nou, het zal wel. Maar met 1.400.000 als Alexa ranking heb je dus nauwelijks bezoek. En voor die anderhalve man en een paardenkop moet je als werkgever EUR 99 per vacature neertellen. Da’s lekker…

De homepage
Dit is de homepage van Maxers:

Maxers.nl | HomepageDeze site heeft niets weg van een professionele banensite! Integendeel, dit lijkt op amateuristische huisvlijt van iemand die geen enkele kaas heeft gegeten van online recruitment en user experience. Tenenkrommend slecht.

De bedenker van deze site heeft ook niet nagedacht over een primaire doelgroep. Wat als werkzoeker betekent dat je minstens twee clicks verwijderd bent van een zoekresultaat. Ja, bijzonder professioneel…

Ook de zoekfunctie is van een unieke kwaliteit:

Maxers.nl | Zoekpagina Toch wel geinig die getrapte branchestructuur (zie bij Agrarisch) die op natuurlijk niet werkt. Of de inline slider voor provincies; omdat er precies 1 provincie niet kan worden getoond. Een werkelijk gruwelijk slechte usability.

Als ik dan op de knop Zoeken heb geklikt krijg ik dit te zien:

Maxers.nl | Zoekresultaat Een kanon van een zoekbox waardoor er maximaal 2 vacatures above the fold worden getoond. Briljant! Waarbij de bovenste vacature ook nog eens een test blijkt te zijn. Het wordt steeds beter met dat Maxers…

Overigens is er geen manier om het zoekresultaat te verfijnen; maar dat lijkt ook redelijk overbodig. Maxers heeft namelijk na al die jaren als professionele banensite maar liefst het ongekende aantal van 494 vacatures op haar site… Inderdaad, ik word er stil van.

Als ik dan op de vacature van Luba klik, krijg ik dit te zien:

Maxers.nl | VacatureZooo… dat ziet er fraai uit. Iemand is wel heel gezellig bezig geweest met een backslash. Overigens ziet de inrichting van de vacature er wel goed uit. Rechterzijde met kerngegevens, linkerzijde met de inhoud van de functie en aan de bovenkant functie- een bedrijfsnaam en korte omschrijving. Tussen al het gepruts door heeft Maxers.nl hier een goede opzet te pakken.

Wat overigens ook meteen het enige onderdeel is, want ook de online sollicitatie is knoeiwerk. Sterker nog, ik kan niet eens online solliciteren. Want wat ik ook probeer; ik krijg deze reactie van de site:

Maxers.nl | Foutmelding

Inderdaad, een zeer behulpzame signalering. Ik heb het na enkele pogingen maar opgegeven. Wel leuk voor werkgevers die EUR 99 betalen voor een vacature. Die krijgen van Maxers meteen de garantie dat er geen enkele sollicitant zal reageren. Wel lekker rustig in deze tijd…

O ja, Maxers heeft evenmin een privacy verklaring of een registratie bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Maar na al hun eerdere broddelwerk te hebben meegemaakt, is dat voor mij echt geen verrassing meer.

Conclusie
Maxers.nl is geen professionele banensite. Integendeel. Het is puur broddelwerk dat het best maar weer zo snel mogelijk moet worden vergeten. Als de wiedeweerga naar de Deathpool!

Achtergrond
Maxers.nl is eigendom van het bedrijf Maxers B.V. Sinds 16 februari van dit jaar heeft dit bedrijf zich toegelegd op: Het aanbieden van diensten voor het werven en selecteren van personeel en andere diensten via internet en via andere media, detachering alsmede het verkopen van advertenties via internet. Voor die tijd deden ze iets met film en muziekproducties. Je vraagt je toch af waar die ervaring sinds 2006 op online recruitment gebied vandaan komt?

Enig aandeelhouders van Maxers BV is Statico Holding BV waar Arie Pet als enig aandeelhouder en bestuurder staat geregistreerd.

Geef een antwoord

11 Comments
 • Jan Arends
  says:

  Jezus, volgens mij hebben ze weer een blik azijnpissers opengetrokken hier….BLEH! 

  Oké, dat een website minder goed is tot daar aan toe, maar je kan ook te ver gaan met afzeiken!

  En nee, ik heb geen aandeel is Maxers of wat dan ook.

   

 • Peter Ariaans
  says:

  Onlangs ontving ik onderstaande mail van Maxers:

  Welkom bij Maxers Banensite,
  Dit is de site voor jou nieuwe baan, schrijf je in en plaats je CV.
  Maxers is een internet banensite met vacatures in alle vakgebieden. Door de vele samewerkingsverbanden met diverse bedrijven is de keus aan vacatures groot. Veel functies in diverse vakgebieden maken het interessant om je CV op maxers te plaasten. Daarnaast is er onze specialisatie matching, oftewel het in contact brengen van de juiste kandidaat bij de best passende baan.
   
  Je kunt zelf jouw instellingen in je profiel wijzigen zodat je dagelijks, wekelijks of maandelijks de nieuwe gematchte vacatures gemaild krijgt. Je dit gewoon uitzetten in je profiel als je alleen zelf wilt kijken en geen vacatures wilt ontvangen.
   
  Ons supportteam staat altijd voor je klaar. Heb je vragen? Stuur een mail naar support@maxers.nl.
   
  Maxers vacaturebank met maximaal rendement.

  Ik wist niet of ik nu in de maling werd genomen of niet, maar deze mail staat bomvol spelfouten. Te erg voor woorden voor deze firma. Ok, je site is nog niet netjes is tot daar aan toe, maar als je je contactpersonen benadert met dit taalgebruik dan zegt dit wel wat over het nivo van de medewerkers aldaar, dus over het nivo van professionaliteit en vertrouwen. Spam email heeft nog minder fouten!

  Voor de volledigheid zal ik hier een opsomming geven:

  “Dit is de site voor jou nieuwe baan, schrijf je in en plaats je CV.”
  ‘Jou’ met -w, want het is bezittelijk. Daarbij slaat ‘ie waarschijnlijk als een lul op een drumstel, want dit mailtje krijg je NADAT je je al ingeschreven hebt.. dus het is onnodig te melden dat je je moet inschrijven.
  “Door de vele samewerkingsverbanden met diverse bedrijven is de keus aan vacatures groot.”
  Jonge jonge jonge! Ik krijg zelfs een rode STREEP in Firefox onder ‘samewerkingsverbanden’. Plus, het zijn ‘samenwerkingsverbanden met diverse bedrijven’ of ‘vele samenwerkingsverbanden met bedrijven’. Dit is onnodig gebruik van bijvoeglijk naamwoorden zodat het lijkt alsof ze vanalles doen.
  “Veel functies in diverse vakgebieden maken het interessant om je CV op maxers te plaasten”
  In deze zin moet Maxers natuurlijk met een hoofdletter, want het is een bedrijfsnaam. Verder staat er aan het eind ‘plaasten’ ipv. ‘plaatsen’.
  “Daarnaast is er onze specialisatie matching, oftewel het in contact brengen van de juiste kandidaat bij de best passende baan.”
  Wat zeggen ze hier nou? Willen ze zeggen dat hun specialisatie matching is? Als dat het geval is, moet het woordje ‘er’ weg. Wanneer ze het willen gebruiken als een speciale tool die ze hebben, dan moet het ‘specialisatiematching’ zijn; aan elkaar. Vervolgens: Je brengt een kandidaat in contact MET de best passende baan, en niet BIJ een best passende baan.
  “Je dit gewoon uitzetten in je profiel als je alleen zelf wilt kijken en geen vacatures wilt ontvangen.”
  Je wat? ‘Je dit gewoon uitzetten’? Je KUNT dit gewoon uitzetten.
  Even tot slot tel ik drie verschillende opmaakstijlen: Verdana 10 pnt, Times New Roman 10 pnt en Times New Roman 12 pnt. Waarschijnlijk zijn de Times New Roman teksten er later een keer bij getypt. Slordig.
  (Dit is overigens alleen zichtbaar in de oorspronkelijke mail)

  En als ik dan kijk in de reacties van de Heer Pet, dan zie ik dat de spelfouten hem ook niet ongebruikelijk zijn.

  Taalgebruik bij Maxers; Tenenkrommend slecht.

  Gegroet,

  Peter Ariaans.

  • Dirk Goossens
   says:

   Peter, het niveau van de medewerkers lijkt het jouwe.

   ‘nadat je je al ingeschreven hebt’ is dubbelop.
   ‘later een keer’ is dubbelop.
   ‘verschillende opmaakstijlen’ is dubbelop.
   ‘Ik wist niet of ik in de maling werd genomen of niet’ is niet te begrijpen.
   ‘specialisatie matching’ is correct in tegenstelling tot je bewering.
   ‘email’ is verkeerd geschreven.

 • kim
  says:

  Gelukkig heb ik via Maxers.nl een nieuwe baan gevonden!!!! Dus zo slecht is de site niet!
  Sinds oktober is deze helemaal vernieuwd, en werkt prima.
  Ik ben het dus met de vorige stelling niet eens.
   
   
  Een tevreden Maxers.nl gebruiker.

 • Audrey
  says:

  nu ga ik ook maar dhrDrees gedrag tonen – het doet pijn, maar kan het niet meer laten:
  Maxers.nl nog steeds veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelllllllllll kinderziektes
  en gemaakt mbv Joomla hmmmm interessant!!!
  privacyverklaring klopt niet, vooral gedeelte “voor onder 18 jaar” dus een 15-jarige mag niet solliciteren en het beschermen van gegevens wel of niet?
  wow, ik heb nog nooit zo snel een “Algemene LEVERINGSvoorwaarden”  doorgespit en ik ben dol op Algemene Voorwaarden en deze klopt ook niet.
  Maxers – “Nieuws van de dag” – uhhhhhh wat hebben die post-its met arbeidsrecht te maken?
  of een andere logo of helemaal geen.
  en Max, wat heb ik aan de “links” – meer als de helft is zinloze info.
  wel een goed initiatief, maxers.nl
   

  • A.G.J. Pet
   says:

   Geachte audrey,

   Ik vind het fijn dat je er kritisch naar kijkt. Het feit dat alle begin moelijk is hebben wij al ervaren. Maar half oktober krijgen we een compleet nieuwe site waar alle punten waar we het eerste half jaar tegen aan zijn gelopen zijn aangepast. Zeker functionaliteit en gebruiksgemak zijn sterk verbeterd, alsmede de look uiteraard. 
   Toch krijgen we veel cv-inschrijvingen, soms wel 100 in de week, terwijl de site er nog steeds niet professioneel en een beetje studentikoos uitziet. Dus met de nieuwe look en verbeterde functionaliteiten moet dat helemaal goedkomen.

   Dus, als je dat nog hebt, even geduld en je zal versteld staan!

   Met vriendelijke groet,

   A.G.J. Pet
   Directeur Maxers.nl

   • Audrey
    says:

    Zoals ik meldde, ik vind het een goede initiatief. Zal mij een worst wezen of het studentikoos is – er zijn veel meer vac.sites die vele malen slechter uit zien
    Wilde enkel kwijt dat jullie vast een goede advocaat hebben voor in het geval het een keer fout gaat met jullie privacyverklaring/algemene leveringsvoorwaarden.
    hopelijk hebben jullie ook wel vernomen van Joomla-hacks!

 • Audrey
  says:

  Ik kan niet anders concluderen dat dhr Drees een hater is.  Sites die geen onderdeel zijn van 1 van zijn bedrijven vindt hij overbodig en vermoeiend zoals weergegeven in zijn andere kraakreviews.
  Nou meneer Drees, wel eerst naar uw eigen sites kijken voordat u initiatieven van anderen afkraakt.
  Om niet al te lullig over te komen, maxers.nl is wel een site met veel kinderziektes – maar een werkgever bepaalt zelf vrijwillig waar zij een advertentie plaatsen en als daar geen reactie op komt, tja dan ligt het aan de afdeling p&o en niet het kunnen van maxers
  🙂

 • A.G.J. Pet
  says:

  Geachte marc Drees,

  Aangezien maxers is ontstaan uit elektrokrant, een technisch vacatureblad is de banensite een nieuwe weg, die maxers.nl is ingeslagen.

  Elke nieuwe website heeft problemen in de opstart. We bestaan nu een half jaar en hebben een behoorlijk aantal tevreden klanten. Uiteraard hebben ook wij moeilijkheden gehad bij de overstap in software, waar we meerdere malen ’s nachts van de backslasches zijn wakker geworden, maar we zijn toch na 6 maanden op een punt gekomen waar onze klanten wekelijks sollicitanten krijgen en er zich meer dan 40 mensen per week inschrijven met 30.ooo views per maand.

  Ik persoonlijk, Arjan Pet (Directeur) kom uit de uitzend- en detacheringbranche met 14 jaar ervaring in matching van personeel. Dit als antwoord op de vraag waar komt de ervaring vandaan. Helaas ben je qua computerkennis afhankelijk van derden. Dit zal in de loop van het jaar uitgebreid worden met eigen technische mensen, maar ok dit vergt tijd bij een nieuw bedrijf.

  Ik hoop dat de kritiek op mensen die willen en durven te ondernemen miniem blijft omdat het iets is waar heel veel tijd en energie in zit. Dus tenenkrommend slecht, voelt naar, als hard werkend ondernemer, maar met kernen van waarheid.

  Jammer dat het zo neergezet wordt maar er zit zeker een deel van waarheid in en we hopen dan ook dat dit het komende half jaar verbeterd.

  Met vriendelijke groet,

  A.G.J. Pet
  Directeur MAXers banensite

  • Marc Drees
   says:

   Willen en durven ondernemen is niet het onderwerp van kritiek. Het is de kwaliteit van de uitvoering. Die is in het geval van Maxers bedroevend te noemen. Het is niet anders. Dat er achter een slechte site een goed bedoelende en hard werkende ondernemen zit veranderd helaas niets aan die conclusie.
    
   Ik hoop slechts dat binnen afzienbare tijd iets fatsoenlijks kan worden neergezet. Met name voor werkzoekers die over deze site struikelen…

   • Anoniem
    says:

    Beste dhr. Drees,
    Allereerst wil ik u complimenten geven voor uw scherpe en inhoudelijk kritiek. Maxers.nl heeft inderdaad kinderziektes, welke door u duidelijk naar voren worden gebracht. Voor een website als deze kan dit alleen maar als positieve kritiek worden opgevat.
    En, er wordt ook daadwerkelijk iets mee gedaan. De website zal, na doorontwikkeling en aanpakken van verscheidene usability-issues, een update krijgen.
    Tevens deel ik mijn mening in die van ‘Audrey’. Het kunnen van Maxers.nl zal hier buiten kijf staan.
    Graag nodig ik u uit binnen afzienbare tijd weer eens een kijkje te nemen op Maxers.nl, en daarbij uw mening nogmaals te delen.
    Voor zover: dank voor uw commentaar.
     
    Vriendelijke groet,
    een Maxers.nl gebruiker