Too Good to be TRU

Op woensdag 23 juni strijkt het TRU circus voor de eerste keer neer in Amsterdam. Na eerdere edities in Los Angeles en Londen, is nu Nederland aan de beurt voor dit 2 dagen durende Event. YER is de hostende partij. TRU, een nieuw fenomeen in Recruitment. Hier geen PowerPoint of Excel sessies. Hier enkel vakbroeders en zussen met een verhaal wat gezamenlijk tot ontplooiing moet komen. Dit op een internationaal podium, want TRU Sydney en TRU New Delhi staan ook in de planning. Een wereldreis in Recruitment land dus, met een indrukwekkende tussenstop in Amsterdam…

TRU werkt met trackleiders. Sprekers staan in het midden, Recruiters erom heen, en de verbale slag kan beginnen. Zo is daar ene Geoff Webb uit Canada. Sourcer van beroep. Geniaal in ‘Search’ technieken. Heel benieuwd naar zijn pay offs ook. Roeren in Social Media, grappig zijn op Facebook en ingewikkelde codes intypen in Google is allemaal niet zo moeilijk, maar wat dan? Hoe hier nog efficiënter mee te werken. Welke hits en tips heeft hij te melden. 

Op TRU komt Lena Olivier, Head of Corporate Solutions for Linkedin. Jacco Valkenburg is er ook. Kan niet wachten hen naast elkaar te zetten en alles te vragen over LinkedIn wat ik maar wil weten. En daar zetten we Bill Boorman ook neer. Recruitment veteraan zoals hij zich zelf noemt. Grote vraag voor mij is vooral wanneer LinkedIn de Inmails gaat vrijgeven en hoe zich dat verhoudt tot het wegjagen van “slapende” leden. Antwoorden gaan op TRU gegeven worden.

En er is veel meer. Warren Hammend de hemd van het lijf vragen over Monsterboard? Doe het op TRU.  Jij, ik en veel anderen staan daar dan tussen met kritische, open, confronterende, grappige, constructieve vragen. Walking around discussiëren en meedoen dus. Rikke Wivel van Monster Canada komt over. Hoe gaat het daar eigenlijk? Veel Nederlandse toptalenten gaan daar naar toe. Vraag Martin Lee waarom de Engelsen recruiten zoals ze recruiten.  Spui je ideeën daarna aan een klasbak als Keith Robinson, bekend van totaljobs.com, en al actief in Recruitment toen ik nog nauwelijks geboren was.  Nederlandse Recruiters staan wereldwijd goed aangeschreven. Hier is je kans op internationaal netwerk. 

TRU werkt met dus met Tracks. Het volgende staat al op de agenda:

Battle of the Bloggers, Linked In, Social Media Circus, Job Board 2020, Employer Branded, Being Mobile, Sourceology, The Art and Science of Posting, Culture Clash, Future of HR, What’s Hot/Not (HR Tech), Referral Recruiting, Relocation Recruitment, Gaming and Recruitment, Anti Social Recruiters, Tweet this Hire and more…

Een overzicht van alle trackleaders vind je hier. https://thetruconferences.com/tru-amsterdam/tru-amsterdam-track-leaders/ . Aanmelden kan hier ook.

TRU Amsterdam. Lekker inter-actief leuke en interessante gesprekken hebben met Recruiters uit binnen- en buitenland. Een, wat mij betreft, niet te missen Recruitment Festijn.

Geef een antwoord

1 Comment