Werkblad van UWV WERKbedrijf, een goed concept

UWV WERKbedrijf heeft een E-zine uitgebracht onder de naam Werkblad. Met als subtitel: De digitale hulp voor werk zoeken en vinden. En dat ziet er zo uit:

UWV WERKbedrijf | Werkblad

En dit E-zine biedt de gebruiker via de navigatie om onderwerpen per categorie (Waar begin je?, Solliciteren, Verder kijken en Nog geen baan?) te selecteren voor een ‘maatwerk’ Werkblad:

Werkblad | Navigatie uitgeklapt Als ik dat doe en vervolgens op de knop Maak mijn pagina aan! klikt, krijg ik dit te zien:Werkblad | ResultaatpaginaPer kleur een kolom, lekker overzichtelijk. Helaas zijn er in totaal maar vier kolommen. Zodat niet iedere categorie van de navigatie naast elkaar kan staan, en dat is toch wel erg jammer en staat onnodig rommelig.

Als ik doorklik op een bepaald artikel, krijg ik dit te zien:

Werkblad | Artikel Oftewel, een artikel met meerdere links voor meer informatie en een sidebar met mogelijk interessante artikelen.

Volgens mij bewijst UWV WERKbedrijf werkzoekers hiermee een dienst. Werkblad wordt op Werk.nl onder de aandacht gebracht via een banner:

Werkblad | Banner op Werk.nl

Helaas moet je twee keer klikken om bij het E-zine te komen… Ik weet niet of UWV WERKbedrijf ook op de juiste plaatsen op Internet deze banner toont; want anders blijft het een feestje binnen de (virtuele) muren van het UWV. En dat zou jammer zijn.

Geef een antwoord