Randstad Vacaturezoeker: een vertical search engine?

Via een tip struikelde ik over een vertical search engine die door Randstad Nederland wordt aangeboden: Randstad Vacaturezoeker. Hoe ik dat weet? Nou, als gevolg van de volgende zin; afkomstig uit de disclamer van deze Vacaturezoeker:

De getoonde vacatures zijn online op het internet voor jou gevonden door gebruikmaking van een geavanceerd automatisch hulpmiddel

Jawel, ‘s lands grootste uitzender heeft een eigen aggregator die ze aanbiedt aan een selecte groep werkzoekers. Want de Randstad Vacaturezoeker is niet vrij toegankelijk:

Randstad Vacaturezoeker | Inlogpagina

De vertical search engine is dus onderdeel van een specifiek aanbod; mogelijk in relatie tot een outplacement dienst. Want disclaimer bevat nog een aantal andere interessante zinsnedes:

Als je gebruik maakt van Randstad vacaturezoeker, geef je Randstad daarmee uitdrukkelijk toestemming om jouw gegevens te gebruiken bij het begeleiden en bemiddelen naar werk. De databases met de door jou bekeken vacatures, bewaarde vacatures en gesolliciteerde vacatures en de bijbehorende statistieken zijn voor de adviseur en manager inzichtelijk

Dat klinkt in ieder geval voor mij als een sterke indicatie voor ofwel outplacement danwel reintegratie dienstverlening. Waarbij Randstad dus blijkbaar ook functionaliteit biedt waarmee de werkzoeker vacatures kan bewaren. En daarnaast ook functionaliteit die het mogelijk maakt sollicitaties te registreren? Dat is dan wel weer vreemd als een werkzoeker op een gespiderde vacature zou solliciteren. Want dat gebeurt tenslotte bij de aanbieder van de vacature. En met een vertical search engine ga ik er gemakshalve vanuit dat het gros van de vacatures niet door Randstad zelf wordt geleverd.

Hoe het ook zit, Randstad heeft een vertical seach engine opgenomen in haar dienstenpakket. En probeert daarmee toch innovatiever te zijn dan Ben Noteboom (CEO Randstad) in een recent interview wilde doen geloven.

Geef een antwoord

4 Comments