De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bankEen saaie week met een bijzonder nieuwsfeit: JobTrack is groter dan Monsterboard op basis van het vacaturevolume dat via JobFeed kan worden berekend. Na maanden van steeds kleinere verschillen is de Wegener site voor het eerst groter.

Verder valt er bijzonder weinig te melden over de afgelopen week, behalve dat Werk.nl eindelijk niet meer als een jojo op en neer beweegt. Deze week staat de site zelfs op exact hetzelfde aantal vacatures als verleden week. Een beetje rust kan geen kwaad…

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl blijft zomaar stilstaan. En dan bedoel ik ook echt stilstaan; want de site komt uit op exact hetzelfde vacaturevolume als verleden week. Knap!

Nationale Vacaturebank (-400), Monsterboard (-200) en JobTrack (-300) laten allemaal kleine dalingen zien terwijl Vacaturekrant (+100) heel licht groeit.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf: 

 Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

JobTrack en Vacaturekrant laten stijgingen zien, Nationale Vacaturebank en Monsterboard juist dalingen. Werk.nl staat voor het eerst in tijden eens stil. En dat werd tijd, want ik ben wel heel erg misselijk geworden van die op en neer gaande beweging van afgelopen maanden. Misschien heeft UWV WERKbedrijf eindelijk de nieuwe site onder controle.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Jawel, we zijn deelgenoot van een uniek moment. Na maanden van langzaam naderende lijnen is JobTrack afgelopen week over het vacaturevolume van Monsterboard heengegaan. Let wel, het netto vacaturevolume. Want Monsterboard stelt zelf ruim 19.000 vacatures op de site te hebben. Maar het is zeker een teken aan de wand.

Verder lijkt Werk.nl te hebben gepiekt op zo’n 47.000 vacatures en nu de weg richting realiteit te hebben ingeslagen. Nationale Vacaturebank en Vacaturekrant laten beide lichte stijgingen zien.

Geef een antwoord