ICT Tech Top 100 – Sambal bij?

Denkt men aan internationaal ICT, dan komt men al snel uit bij Apple, Google & Microsoft. Amerikaanse giganten die het wereldwijd goed doen en die iedereen eigenlijk wel kent. Denkt men aan internationale ICT-ers dan, dan wordt India vaak als eerste land genoemd. Je zou dan kunnen denken dat de 3 beste TECH bedrijven ter wereld uit deze twee landen moeten komen. Niets is echter minder waar……China is namelijk aan het doorbreken als het wereldwijde ICT mekka. Bloomberg Business Week plaatste maar liefst 2 Chinese bedrijven in de top 3 van de Tech Top 100. Uniek, wetende dat bijvoorbeeld Google plek 22 inneemt.

De jaarlijkse lijst wordt samengesteld uit 6.500 technologiebedrijven wereldwijd met een marktkapitalisatie van minimaal 1 miljard dollar, een jaarlijkse winst van minimaal 500 miljoen dollar en een omzet die tussen 2008 en 2009 niet gedaald mag zijn met meer dan 5%. Uit de ranking blijkt dat het Chinese BYD de beste returns voor de aandeelhouders oplevert: 246%. Het snelst groeiende bedrijf was China Greatwall dat met 460% groeide. Ook hier de opvallende dominantie van China.

De volledige lijst vindt u hier

China kent 100.000-en universitair opgeleide ICT-ers die hier “morgen” kunnen en willen beginnen. De India enclave krijgt er een geduchte concurrent bij, en wat een grote vijver voor Nederlandse bedrijven op zoek naar het allerbeste ICT talent……

Geef een antwoord