Brekend: HeadFirst verwerft belang in ABN-Amro dochter Associates

SNAGHTML14f3e7bdRuim een jaar na de lancering krijgt zzp-bemiddelaar Associates een nieuwe aandeelhouder. IT-bedrijf HeadFirst koopt voor een onbekend bedrag een belang van onbekende omvang in de dochter van ABN Amro Incubator, zo bevestigen meerdere bronnen. Een woordvoerder van de bank onthoudt zich voorlopig van commentaar. HeadFirst zal na het weekend middels een persbericht reageren.

Associates was tot voor kort een volle dochter van de ABN-Amro Incubator, een soort broeikas van allerlei initiatieven die gehuisvest is in de voormalige dealingroom van dé bank in Amsterdam-Zuidoost. Associates is in oktober 2008 gelanceerd als bemiddelaar van zzp’ers met een vacaturedatabank voor vooral tijdelijke opdrachten. Het initiatief moest de markt voor zzp’ers definitief veroveren.

Dat ABN Amro als moederbedrijf een flinke rol speelde in de lancering, was al snel duidelijk. Begin vorig bevatte de databank van Associates op één vacature van energiebedrijf Eneco na slechts opdrachten bij de bank zelf. Al zal het de bedoeling geweest zijn dat Associates volledig op eigen benen zou gaan staan, die situatie is nu weinig verbeterd. Uit een snelle scan blijkt dat van de 43 opdrachten in de databank er 28 van ABN Amro komen, 5 van zusterbedrijf Fortis, 4 van stiefzusje Royal Bank of Scotland en 1 van het Ministerie van Financiën. De rest komt van onbekende opdrachtgevers, maar zeker is dat Associates (nog) niet is geslaagd in het veroveren van de markt voor financiële zzp’ers.

Maandag volgen meer details van de transactie.

Geef een antwoord

4 Comments