WerkenbijdeOverheid zakt weg

Lange tijd was de vacaturesite WerkenbijdeOverheid een vaste klant in de top 10 van grootste vacaturesites. Maar sinds enkele weken geleden is de site uit die top 10 verdwenen. En ik heb een donkerbruin vermoeden dat er voorlopig geen sprake zal zijn van een terugkeer:

 WerkenbijdeOverheid.nl: Aantal vacatures per week in 2009 (blauw) en 2010 (rood) WerkenbijdeOverheid.nl: Aantal vacatures per week in 2009 (blauw) en 2010 (rood)

De grafiek toont de 4-weeks gemiddelden voor de eerste 23 weken van 2009 (blauw) en 2010 (rood). WerkenbijdeOverheid zit dus fors lager in haar aantallen vacatures dit jaar. De laatste tijd zelfs tussen de 40% – 50% lager. En dat is nauwelijks een verrassing te noemen.

De overheid moet tenslotte in de komende jaren op een gigantische manier bezuinigen. De financiele crisis, met dank aan Wall Street en onze eigen banken, heeft ongekende hoeveelheden geld doen verdampen. Geld dat wij met zijn allen mogen aanvullen. En daarvoor gaat de overheid bezuinigen. Wat dus ook de nodige overheidsbanen zal doen verdwijnen.

In de aanloop op de definitieve plannen is er ondertussen blijkbaar al een stop op het werven van personeel aangekondigd binnen de nodige overheidsinstellingen. Met als gevolg een forse daling van het aantal vacatures op WerkenbijdeOverheid.

Geef een antwoord