UWV laat werkzoekenden langer wachten?

Logo en logotype UWV Hoeveel manjaar haal je uit 66.000 dagen? Laten we er voor het gemak vanuit gaan dat een manjaar 200 dagen telt. Dan is de rekensom snel gemaakt: 66.000 dagen staat gelijk aan 330 mensjaren.

Die 66.000 dagen is het aantal vrije dagen dat UWV aan haar medewerkers wil geven. Dat zijn dus 3 vrije dagen voor elk van de 22.000 mensen die bij UWV in dienst zijn. En die vrije dagen wil UWV geven om te voorkomen dat ze een inflatiecorrectie (lees: salarisverhoging) moet toepassen op het salaris.

Hiermee laat UWV haar klanten (niet-werkende werkzoekenden of NWW’ers) dus gemiddeld 1 uur langer wachten. Ach, wat maakt het uit. Die NWW’ers hebben toch alle tijd…

Geef een antwoord

2 Comments
 • Marc Drees
  says:

  @Jan Janssen:
  Ach ja, al die arme, hardwerkende UWV medewerkers. Wat een ondankbare, boze buitenwereld is het toch…Noch meer menskracht? Hoeveel improductiviteit moet werkend Nederland nog meer subsidieren? Zorg eindelijk eens voor een goed self-service kanaal in plaats van de puinhoop die nu wordt geboden. En vervolgens kan een redelijk deel van die hardwerkende UWV medewerkers langs dat kanaal op zoek naar een relaxte baan…

 • Jan Janssen
  says:

  Wat een suggestieve berichtgeving. UWV kan nooit iets goed doen. Nu de werkloosheid gigantisch groot is, heeft het UWV er ook lang niet de menskracht bijgekregen om haar werk af te krijgen. Steker jaarlijks moet er bezuinigd worden. En de ene reorganisatie is nog niet uitgevoerd of de volgende staat er aan te komen.Men werkt zich daar te barsten en nog vindt de samenleving (en de politiek) dat ze kunnen opdoeken.