De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bank Een bijzonder saaie week, met als grootste hoogtepunt het feit dat Werk.nl exact hetzelfde aantal vacatures had als vorige week. Nou, als je het daar mee moet doen is het allemaal wel heel erg mager…

Verder lijkt Monsterboard de enige site te zijn die een dalende lijn vertoond. De andere sites tonen een opgaande trend in het aantal vacatures. Zou er iets van verandering in de lucht hangen?

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Een unicum! Werk.nl heeft exact hetzelfde aantal vacatures als verleden week. Dat is toch wel heel bijzonder. Afijn… De andere sites laten nauwelijk beweging zien. Het mooie weer heeft ze blijkbaar lui gemaakt. Alleen Nationale Vacaturebank (+300) laat nog iets van een stijging zien.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf: 

 Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

 Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nou, het leek er even op dat Werk.nl een nieuw evenwicht had gevonden, maar dat is blijkbaar nog niet het geval. De site daalt weer eens een keertje fors. De overige sites doen het aanzienlijk rustiger aan, hoewel Monsterboard toch ook een forste daling laat zien. Eigenlijk is JobTrack de enige die een toename van het aantal vacatures laat zien.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Er is nog altijd geen rust bij Werk.nl, ook al leek dat er wel te komen. Bij de andere vacaturesites is die rus er wel. Met uitzondering van Monsterboard gaan de resterende sites duidelijk omhoog. Monsterboard lijkt een beetje te bottom bouncen.

Geef een antwoord